Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Cocaïne ter waarde van 59 miljoen euro's in sporttassen aangespoeld in Hopton (GB)

Niets menselijks is ons vreemd. En zo zouden wij toch ook even hebben overwogen om het spul zelf mee naar huis te nemen....

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Niets menselijks is ons vreemd. En zo zouden wij toch ook even hebben overwogen om het spul zelf mee naar huis te nemen. Als wij daar hadden gelopen. Daar aan het strand van Hopton, een gehucht aan de Zuid-Engelse kust, waar op 9 februari jongstleden de ene na de andere fraai gekleurde sporttas bomvol met cocaïne kwam aangespoeld. Een partij van 360 kilo met een straatwaarde van 50 miljoen Engelse ponden, ofwel 59 miljoen Europese Euro's en daarme 66 miljoen Amerikaanse dollars. Katsching!! Kassa. Jammer alleen dat het goedje inmiddels wel verbrand zal zijn in een Zuid-Engelse verbrandingsoven. 

Natuurlijk raken de Britse media er niet over uitgeschreven. The Sun meldt dat Twitter helemaal gek werd na het bekend worden van de vondst. Dat er zelfs avonturiers zijn gaan kijken of er niet toch nog ergens een tas was aangespoeld die niet was geconfisqueerd door de politie. Daar staat ook te lezen dat de oorspronkelijke vondst gedaan is door een psychotherapeute. Een zekere Valerie, die net haar Ierse setter aan het uitlaten was. Die setter heet Ruddey. Ze vertelt dat er aan de tassen plastic containers waren verbonden, kennelijk om er een drijvend vlot van te maken. De hond zou daarna een plasje hebben gedaan op een van de tassen.

Kijk, dat soort details vinden wij nou prachtig.