Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Even voorstellen ... Red Bull Racing

Nog vier dagen en dan is het tijd voor een nieuw seizoen geweld. Geweld van brullende motoren wel te verstaan oftewel de...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Nog vier dagen en dan is het tijd voor een nieuw seizoen geweld. Geweld van brullende motoren wel te verstaan oftewel de Formule 1. Tijd dus om het allerlaatste team aan u voor te stellen oftewel Red Bull Racing.

Coureurs: 

In 2011 zoekt het noodlijdende Spaanse HRT F1-team een vervanger voor de tegenvallende Indiër Narain Karthikeyan en mag Ricciardo voor het eerst aan het grote werk ruiken. De Australiër rijdt elf GP’s voor zijn nieuwe werkgever, waarna hij naar Red Bull vertrekt en de volgende twee jaar voor Toro Rosso rijdt. Wanneer in 2014 landgenoot Mark Webber stopt bij Red Bull Racing, schuift Ricciardo door. Het blijkt een geweldige zet; in zijn debuutjaar wint hij drie GP’s, eindigt acht keer op het podium en pakt hij 238 racepunten. Goed voor een derde plek in het klassement, achter de ongrijpbare Rosberg en Hamilton. 2015 valt met een achtste plek wat tegen, maar in het voorbije seizoen wint hij de GP van Maleisië en eindigt hij wederom derde in het eindklassement. Een serieuze outsider voor de titel dit jaar.

We weten allemaal dat hij met 17 jaar en 166 dagen de jongste coureur is die ooit een Grand Prix is gestart, dat hij de jongste rijder is die in de punten rijdt, dat hij vorig jaar als jongste ooit een GP weet te winnen en dat hij de zoon van Jos Verstappen is. Maar wist u dat ook moeder Sophie een kampioenschappen winnend (kart)coureur was? Dat zijn startnummer 33 zijn geluksgetal is? Dat hij een jongere zus heeft die Victoria heet en dat zij eveneens pijlsnel is in een kart? En dat zijn team Red Bull Racing dit jaar met de nieuwe RB13 bolide weer eens een serieuze gooi naar de titel hoopt te doen? Waarschijnlijk wel hè? Na het fenomenale jaar 2016 is 2017 geen leerjaar meer voor Max. Tijd om zijn echte klasse te tonen. En wellicht een gooi te doen naar de wereldtitel?

Auto: 

Na de wintertest is er veel geschreven over Red Bull. Het had niet de achterste van de tong laten zien, het kan de concurrentie niet aangaan met Mercedes en Ferrari, maar de RB13 zal zondag bij de start gewoon één van de favorieten zijn. De monteurs hebben de laatste dagen nog veel gesleuteld en Red Bull zal beter voor de dag komen dan in Barcelona. Geruchten gaan ook dat Red Bull net als Ferrari gaat rijden met een vleugel op de haaienvin. Tot nu toe zijn het alleen maar geruchten, maar één ding is zeker.

Max is en blijft onze nummer één!