Door: Jelmer Wijnstra Fotografie:
Formule 1
2

Even voorstellen … Ferrari

Nog twee weken en dan is het tijd voor een nieuw seizoen geweld. Geweld van brullende motoren wel te verstaan oftewel de...

Nog twee weken en dan is het tijd voor een nieuw seizoen geweld. Geweld van brullende motoren wel te verstaan oftewel de Formule 1. Vanaf nu stellen we elke dag een team aan u voor. Met vandaag Ferrari.

Coureurs:

Ferrari voerde weinig veranderingen door in het personeelsbestand wat betreft de coureurs en dus mogen Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen dit jaar opnieuw een gooi richting de wereldtitel doen. Beide coureurs kenden een teleurstellend jaar. Vettel werd slechts vierde in de eindstand in 2016 en pakte ook nog eens geen enkele overwinning. En dat is na wereldtitels in 2010, 2011, 2012 en 2013 natuurlijk magertjes. De Duitser zal er dan ook op gebrand zijn om dit jaar weer eens zijn achterste van zijn tong te laten zien. Vettel is nog steeds de jongste wereldkampioen ooit, maar wij hopen natuurlijk allemaal dat hij van de troon wordt gestoten door onze Max Verstappen.

Zijn ploeggenoot wordt ook wel ‘The Icemen’ genoemd, maar deze koele kikker was afgelopen seizoen niet zo koel meer toen hij het keer op keer moest afleggen tegen Verstappen. Ineens bleek de Fin ook een spraakwaterval te zijn. Verstappen bleef er koel onder en bleef Kimi achter zich houden. De 37-jarige werd daardoor zesde en zal net als Vettel dit jaar weer meer willen laten zien. Misschien dat hij 10 jaar na dato zijn tweede wereldtitel kan pakken? 

Auto:

Räikkönen en Vettel hebben daar in ieder geval de auto voor. Bij de wintertests in Barcelona afgelopen twee weken liet de SF70H al zien over veel snelheid te beschikken. Met een rondetijd van 1.18.634 was Räikkönen zelfs de snelste tijdens deze twee weken. Maar het allerbelangrijkste van een Ferrari is dat ie rood is. Nou fans opgelet dit jaar kiest de Italiaanse renstal weer voor hun kleur. Na een overwegend witte auto in 2016 is in 2017 alleen de achtervleugel en de ‘nieuwe’ haaienvin wit. Een kanshebber voor de titel?

Natuurlijk niet. Verstappen for the win!