Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vettel pakt overwinning, Max vijfde

Sebastian Vettel heeft zondag de eerste grand prix van het seizoen gewonnen. De strijd met Lewis Hamilton werd beslecht...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Sebastian Vettel heeft zondag de eerste grand prix van het seizoen gewonnen. De strijd met Lewis Hamilton werd beslecht in de pits. Max Verstappen werd vijfde. 

Nog voor de start van de race waren er al veel problemen voor Red Bull. Ricciardo viel stil op weg naar de startgrid. Nadat de auto terug was in de pits kon de Australiër twee ronden later alsnog starten vanuit de pits. Toen hadden Magnus Ericsson en Kevin Magnussen al gezamenlijk in het grind gestaan. De Haas tikte de Sauber aan en dus spinden ze er met z'n tweeën vanaf. Vooraan was er toen nog niks gebeurd. De top vijf bleef bij de start identiek tot na de eerste pitstop. 

Lees ook: Liveblog: Wat doet Max in Australië? 

Lewis Hamltion ging redelijk vroeg naar binnen en kwam daarbij achter Max Verstappen terug de baan op. Hij zat rap op de staart van de Nederlander, maar kwam er niet voorbij of zoals Lewis zelf zij: 'I can't past this guy.' Het was uiteindelijk wel beslissend voor de race want Sebastian Vettel dook een paar ronden later weer voor Max de baan op. Het kostte Mercedes-teambaas Toto Wolff zijn vuisten. Mercedes dacht rap na over plan B, maar dat plan werd nooit ontvouwt. 

Het was toen al klaar voor Daniel Ricciardo. De Australiër moest zijn RB 13 opnieuw parkeren met een versnellingsprobleem en daardoor de vierde uitvaller van de dag na Romain Grosjean, Jolyon Palmer en Magnus Ericsson. Max probeerde ondertussen aan te dringen bij Kimi Raïkönnen aan het einde van de race. Met de snelste raceronde van het hele veld pakte Verstappen nog een klein prijsje, maar Kimi kwam nooit in gevaar. Daardoor kregen we niet een nieuw gevecht tussen de twee kemphanen na de fantastische gevechten van vorig jaar. De conclusies die na één race getrokken kunnen worden is dat de grote drie, Mercedes, Ferrari en Red Bull, veel beter zijn dan de rest van het veld.

Nu nog een overwinning voor Max!