Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bizar: krokodil bijt man, man bijt terug en ontsnapt

Veel Australischer dan dit wordt het niet.

Krokodil

De tijd dat Steve Irwin nog op tv was, ligt alweer jaren achter ons. De dierenvriend was zeer geliefd, vooral door zijn eindeloze enthousiasme voor letterlijk elk dier dat hij tegenkwam. Gevaarlijk of niet.

Zo zagen we Irwin regelmatig oog in oog staan met de meest imposante verschijningen uit het dierenrijk. Ironisch genoeg werd een confrontatie met een relatief ongevaarlijke pijlstaartrog hem uiteindelijk fataal. Dit terwijl hij na de talloze worstelpartijtjes met krokodillen eigenlijk altijd zonder kleerscheuren uit de strijd kwam.

Man bijt krokodil

Een andere Australiër houdt de eer van Irwin in ieder geval hoog, schrijft ABC. Colin Deveraux, zoals de Aussie heet, werkte naast de Finniss River in het noorden van het land, toen hij besloot een billabong te inspecteren. Dat is een soort poeltje dat achterblijft als de rivier zich terugtrekt. Deveraux wilde een poging toen wat achtergebleven vissen te vangen, maar werd plots aangevallen door een krokodil.

"Ik deed twee stappen en de 'dirty bastard' greep mijn voet", zegt Deveraux tegen ABC. "Hij schudde me heen en weer en sleepte me zo'n 3 meter het water in."

De Australiër schopte het beest en belandde uiteindelijk met zijn hoofd in de buurt van de kop van de meer dan 3 meter lange krokodil. Hij besloot het meest Australische te doen wat er mogelijk was: de krokodil bijten. Dat lukte niet heel goed, omdat zijn tanden geen grip kregen. Totdat hij een ooglid te pakken kreeg. Die was 'behoorlijk dik', zegt Colin. "Alsof het een stuk leer was." Hij gaf er een ruk aan, waarna het beest zijn been losliet. Daarna kon hij het water uit vluchten.

Al met al duurde de worsteling zo'n 8 seconden, schat Deveraux, die na de aanval zijn eigen been verbond met een touw. Daarna reed hij zelf naar het ziekenhuis. Ondanks de fikse wonden, is de held compleet hersteld. Op wat littekens na natuurlijk.

Bizar
  • ABC, CNN
  • Adobe Stock