Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ongeneeslijk zieke man (73) bekent 10 gewapende bankovervallen

De man zou inmiddels al toestemming hebben gekregen voor euthanasie.

Bankovervallen

In Australië is ene Kym Parsons naar buiten getreden als pleger van meerdere bankovervallen. Op 73-jarige leeftijd heeft hij bekend maar liefst tien gewapende en gewelddadige overvallen op verschillende banken in de buurt van de Australische stad Adelaide te hebben gepleegd. Deze vonden plaats tussen 2004 en 2014.

Tijdens de overvallen maakte Parsons 360.000 Australische dollar buit, omgerekend: meer dan 220.000 euro. Daarbij wist hij telkens uit handen van de Australische politie te blijven. Een opvallend gegeven, aangezien hij vaak met de fiets vluchtte. In de media werd er dan ook gesproken over 'de fietsbandiet'. Dat schrijft het Amerikaanse abc.

Ziek

Dat Parsons juist op dit moment 'uit de kast komt' als bankovervaller is geen toeval. De bejaarde man heeft kanker en die is inmiddels compleet uitgezaaid. Om die reden zou hij zelfs al een euthanasieverklaring hebben geregeld.

Overigens was de ouwe boef vorig jaar al in de boeien geslagen voor zijn daden. Na een korte periode achter tralies werd Parsons echter met een enkelband naar huis gestuurd, met name omdat de Australiër flink wat kilo's was afgevallen door zijn ziekte.

Tot voor kort ontkende Kym alle beschuldigingen, maar nu zijn einde nadert wil hij open kaart spelen. De voormalige brandweerman belooft al het geld terug te betalen aan de banken. Ook heeft hij zijn excuses aangeboden aan de slachtoffers. Sommige overvallen zijn namelijk behoorlijk gewelddadig verlopen en de slachtoffers hebben bij de rechter verklaard last te hebben van ptss en angstaanvallen. Met zijn bekentenis wil Parsons bijdragen aan het verwerkingsproces van de betrokkenen.

Eind juni hoort de bejaarde bankovervaller zijn straf. Met zijn ziekte is de kans echter klein dat hij ooit nog de binnenkant van een Australische bajes ziet. Het is niet bekend wanneer Parsons via euthanasie uit het leven zal stappen.

Misdaad
  • AD
  • Adobe Stock