Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vader radeloos nadat dochter Sofia omkomt op strand Portugal

Een meisje van 8 jaar oud, en een man van 56 jaar oud zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk op een Portugees strand....

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Een meisje van 8 jaar oud, en een man van 56 jaar oud zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk op een Portugees strand. Zo valt ondermeer te lezen in The Irish Sun. Het incident heeft zich afgespeeld aan de kust van van Sao Joao, niet ver van Lissabon, aan de Costa da Caparica.

Een trainingsronde van een piloot in opleiding is fataal geëindigd. Hoe het exact heeft kunnen gebeuren weet nog niemand, maar feit is dat het vliegtuig, een Cessna, bij een noodlanding rakelings over het strand is gescheurd en daarbij twee personen heeft mee gesleept die aan het genieten waren van de zon. De twee piloten van het toestel zijn ongedeerd, en zullen nog voor het weekeinde voor de plaatselijke rechtbank moeten verschijnen. Het gerucht gaat dat de motor van de Cessna waarmee ze vlogen het heeft begeven.

Kort na het incident is de vader (wiens identiteit nog niet openbaar is gemaakt) van een van de twee dodelijk getroffen slachtoffers nog verhaal proberen te halen bij de politie, aanwezig bij het gecrashte vliegtuig. Maar daar kreeg hij nul op zijn rekest. Daarop dreigde hij mensen te gaan slaan. De Portugese agenten antwoordde hem daarop op te gaan sluiten als hij nog langer door zou gaan. De man riep: "Dat vliegtuig had in zee moeten landen!"

De vader, helemaal radeloos, is toen maar weer weg gegaan.

De vader (op bovenstaande foto) heeft gezworen nooit meer te zullen vliegen, nadat hij zijn dochtertje heeft begraven. Hij heeft ook gezegd dat hij heeft gehoord dat de piloten vijf jaar gevangenisstraf kunnen krijgen. 

Na het drama stormden woedende strandgasten op de politie af. Velen hebben moeten rennen voor hun leven, op het moment dat de Cessna begon te landen.