Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wapen van de week: de tornadobuster

Ons bereikte gisterenavond een bericht dat alleen maar uit het land aan de overzijde van de grote plas kan komen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Ons bereikte gisterenavond een bericht dat alleen maar uit het land aan de overzijde van de grote plas kan komen. Een groep vuurwapengekke Amerikanen heeft een idee bedacht om de schade van orkaan Irma - en haar broer José - in te dammen. Door een bepaalde positie in te nemen zou het mogelijk moeten zijn om de stormwolken kapot te schieten met schietwapens.

Een heuse tornadobuster dus. Het leek ons een aardig idee om dit wapen uit te roepen tot Panorama's Wapen van de week.

Onder de titel Shooting the breeze besteedt het Engelse The Sun aandacht aan de operatie, en ook de BBC is er serieus mee aan de slag gegaan. Zo zouden er ook tekeningen in omloop zijn waarop staat aangegeven hoe de orkaanwinden beschoten kunnen worden. Het gaat daarbij vooral erom dat de kogels 'de wind eronder' hebben. 

Een bizar idee maar stel dat het lukt om een orkaan net dat ene beetje te laten afwenden zodat er bijvoorbeeld een huis of een dorp door gespaard wordt? Precies, dan is het ineens een levensreddend - en daardoor belangrijk - plan. Natuurlijk. Ja tóch.

Ene Ryon Edwards legt uit dat het vooral belangrijk is om met vuurwerpers te werken. Daar schrikken de wolken van, aldus deze vuurwapenexpert. Hij is op Facebook een actie gestart om mensen mee te laten doen aan deze windwolkenverjagende operatie.

Wat ons wel opvalt is wel dat er vooral in de Britse media veel aandacht is voor deze ideeën. De Amerikanen hebben wel meer aan hun kop op dit moment.

Wellicht komt dat omdat iedereen die van dit plan hoort toch vooral meteen aan Kate Bush moet denken, die met haar Cloudbusting al eens perfect heeft uitgelegd wat je met machines en wolken kunt doen.