Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Van welk soort kater had jij last na het Koningsweekend?

Afgelopen weekend hebben we weer mogen genieten van hét koninklijke weekend van het jaar. Maar welke kater heb jij nou overgehouden aan Koningsnacht en Koningsdag? Panorama zet alle 9 soorten voor je op een rijtje. 

Overgeven

Overal in Nederland werd er flink geproost op de verjaardag van koning Willie. Waar de een zich na zo'n weekendje zuipen best prima voelt, ligt de ander er volledig vanaf. En dat kan kloppen, want we hebben te maken met verschillende soorten katers. Zo gaf Mellowed ons een inkijkje in welke 9 verschillende katers er bestaan. Herken jij er één of wellicht meer? Dan heb je vast een leuk weekend gehad. Dat dan weer wel.

1. De futloze kater

Deze kater zou zijn ontstaan door de gedachte: 'Nog ééntje dan'. En eerlijk is eerlijk, die kennen we allemaal. Bijvoorbeeld nog ééntje bij de sportvereniging, op je werkborrel of gewoon bij je vrienden thuis. Dit ene drankje resulteert al gauw in nóg vier drankjes en zo ben je zo vijf biertjes verder.

En wat zijn nou de symptomen van zo'n futloze kater? Je kan je een beetje misselijk voelen, wat afwezig zijn, waardoor je lang niet alles meekrijgt, en je voelt je fysiek moe. Niet de ergste dus.

2. De kater met rancune

Volgens Mellowed komt dit simpelweg door véél te veel drank in de verkeerde omgeving. Klinkt spannend en uitnodigend, niet waar? Dit gaat echter over te veel gezuip op een plek waar dit ab-so-luut niet de bedoeling is. Zo wordt het voorbeeld van een afscheidsborrel van een collega aangehaald. Of tanken op een familieverjaardag. Van dit type kater word je dan ook paranoïde of ervaar je zelfhaat.

Hoe dit komt? Doordat je in de situatie het beste uit jezelf had willen halen, maar in werkelijkheid jezelf klem hebt gezopen, waardoor je niet eens meer weet hoe je je hebt gedragen. Heb ik nou gekotst in de tuin van oom Frans? Je weet er helemaal niks meer van. Lekker dan.

3. WTF-happened

Toch is nummer 2 van dit lijstje lang niet voor iedereen een ramp. Lekker toch? Maar dan... Word je met je neus op de feiten gedrukt doordat er beeldmateriaal is van een ladderzatte jij. Of krijg je berichten binnen van je familieleden en vrienden. Niet chill.

4. 'Ik drink niet weer'

Bij deze kater zou speciaalbier je grootste vijand zijn. Je ervaart verschillende symptomen en niet de fijnste. Zo heb je last van je harses en komt het er aan beide kanten uit. Lekker in de buurt van de pot blijven, is dan ook het beste advies voor de 'ik drink nooit meer kater'. En dan vooral wel weer drinken natuurlijk.

5. De man met de hamer

Deze klinkt spannend, of niet? Een stille sluiper die je eerst het gevoel geeft dat het prima met je gaat na een avondje flink zuipen en laat slapen. Tot het moment komt dat je volledig inkakt. Dan komt de man met de hamer langs en wil je zo snel mogelijk je nest in.

6. De onnodige kater

Deze kater voel je na een avond die zó erg tegenviel dat het die narigheid eigenlijk niet waard was. De volgende dag voel je je depressief en ben je pessimistisch. Want waarom moest je zoveel zuipen terwijl het geen zak aan was? Daarnaast heeft het je ook nog veel knaken gekost. Lekker dan.

10. De agressieve kater

Dit is er eetje hoor. Voor alle mensen in de buurt van iemand met zo'n kater: wegwezen. Degene met dit type kater is allesbehalve te genieten en reageert dit af op zijn of haar omgeving. De symptomen die volgens Mellowed bij deze kater horen zijn namelijk 'moordneigingen', 'weinig geduld' en 'irritatie'. Klinkt goed.

Denk dus in vervolg even goed na voordat je gaat zuipen of 1) de gelegenheid ernaar is, en 2) of je het ervoor over hebt om de volgende dag een van deze katers te ervaren.

Lifestyle
  • Mellowed
  • Adobe Stock