Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bijna de helft van de Nederlanders zit weleens met een kater op het werk

Alleen niet overal in Nederland gebeurt het even vaak, zo blijkt uit een onderzoekje.

Kater

Heb je een leuke Koningsdag gehad? Zo leuk, dat je harses nu bonkt, je broodje döner af en toe omhoog komt en je nu de uitstraling van een dweil hebt? Grote kans dat je niet de enige bent - veel mensen dealen vandaag met een kater.

De slimmeriken hebben natuurlijk vooruit gedacht en werken thuis of hebben een dagje vrij genomen. Een ander deel van de Nederlanders loopt echter met een flinke kegel rond op het werk.

Met een kater op het werk

In cijfers: maar liefst 42 procent van alle werkende Nederlanders is weleens met een kater op de werkvloer verschenen, zo stelt onderzoek van Acties.nl. Het onderzoek vond plaats onder 1.080 Nederlanders in loondienst.

Over het algemeen zijn het met name mannen die zich schuldig maken aan 'katerwerken'. Van de ondervraagde vrouwen gaf 31 procent toe weleens brak aan het werk te zijn, dit tegenover maar liefst 52 procent van de mannen. Mannen in de dertig zijn het ergst - twee derde van hen werkt weleens met een kater.

Friezen en Brabanders het ergst

Nu zul je in elke provincie werknemers vinden die nog ziek van een avondje zuipen aan het werk gaan, maar de ene provincie is erger dan de ander, zo blijkt. Friezen en Brabanders springen eruit. De helft van hen geeft toe weleens aan de arbeid te gaan nadat ze de dag daarvoor diep in het glaasje keken. Zeeland lijkt in dit scenario het braafste jongetje van de klas. Daar maakt ‘slechts’ 27 procent van de ondervraagden zich schuldig aan dit gedrag.

Dan maar ziekmelden

Toch is werken met een gigantische kegel niet ideaal. De oplossing? Je ziek melden. Volgens het onderzoek van Acties.nl heeft een vijfde van de werknemers dit weleens gedaan, terwijl ze dus helemaal niet geveld waren door de griep. Dat heeft echter niet altijd te maken met grote hoeveelheden alcohol die de dag daarvoor zijn genuttigd. Een achtste van de ondervraagden het sowieso wel lekker om nog een dagje vrij te zijn. Een griepje is voor deze groep mensen zo geveinsd. Met name personen onder de dertig doen dit weleens, 19 procent om precies te zijn.

Lifestyle
  • Marie Claire, Acties.nl
  • Acties.nl, Adobe Stock, New Africa