Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dit zijn de laatste geruchten over de nieuwe iPhone

De nieuwe iPhone wordt vanavond om 19.00 uur (Nederlandse tijd) door Apple gepresteerd tijdens een grote bijeenkomst in...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De nieuwe iPhone wordt vanavond om 19.00 uur (Nederlandse tijd) door Apple gepresteerd tijdens een grote bijeenkomst in het nieuwe hoofdkantoor in Cupertino. Wij zette de laatste geruchten op een rijtje als voorpret. 

Drie modellen

Apple gaat vanavond waarschijnlijk drie modellen presenteren. De namen van de telefoons zijn de iPhone 8, de iPhone 8 Plus en de iPhone X. De aandacht ligt vooral op het laatstgenoemde exemplaar omdat dat het nieuwe vlaggenschip wordt. De 8 en 8Plus zijn vooral doorontwikkelde versies van de iPhone 7. 

Oled

Een oled-scherm zal de hele voorkant van het toestel bedekken. Daardoor verdwijnt ook de fysieke homebutton. Aan de bovenkant is een klein deeltje vrijgemaakt voor de camera en de luidspreker. Het oled-scherm is afkomstig van Samsung, is zuiniger, waardoor de batterij langer meegaat. Ook worden kleuren nog beter weergegeven. Echt innovatief is het niet gezien de Koreaanse concurrent al jaren oled gebruikt.

Gezichtsherkenning

Het was de bedoeling om een vingerafdrukscanner in het scherm van het toestel te bouwen. Dat is echter niet gelukt waardoor Apple een nieuwe manier van beveiligen moest bedenken. Dat is ze gelukt, want nu gaan ze de camera gebruiken voor gezichtsherkenning waardoor alleen jij de telefoon kunt ontgrendelen. De nieuwe naam: FaceID.

Camera

De camera in de nieuwe iPhone is nog beter dan de vorige. Vermoedelijk heeft de camera aan de achterkant 12 megeapixel en voor 7 megapixel. Nu is het zelfs mogelijk om in 4K te filmen. Bovendien komt de Portrait-mode over van de iPhone 7 plus. Dat wordt nog beter vanwege de 3d-sensoren aan de voorkant. 

Opladen

Door het nieuwe design van de telefoon (een glazen achterkant) is het mogelijk om draadloos te gaan opladen. Die oplader zit er niet bij als je de telefoon koopt, dus moet je die apart aanschaffen. 

Prijs

Over de prijs van het toestel zijn veel geruchten. Vermoedelijk gaat het goedkoopste model van de iPhone X $1.000 kosten. Ook zijn er analisten die voor $1.200 gaan. Dat wordt dus nog even afwachten.