Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vonnis in drugszaak van Frank Masmeijer uitgesteld

Hij is met een documentaire op televisie geweest. Hij heeft een boek uit met stoere verhalen. Maar het meest spannende o...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Hij is met een documentaire op televisie geweest. Hij heeft een boek uit met stoere verhalen. Maar het meest spannende onderdeel in het bestaan van ex-quizmaster heeft zich daarmee nog niet voltrokken. Want dat is het antwoord op de vraag: wat is de Belgische rechter met hem van plan? Moet hij nog jaren zitten? Of wordt hij vrijgesproken van drugshandel?

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft het vonnis in drie samenhangende drugsdossiers over de invoer van cocaïne via de Antwerpse haven uitgesteld naar 13 oktober. Frank Masmeijer wordt vervolgd voor zijn aandeel in de invoer van 467 kilo cocaïne. De procureur eiste zeven jaar cel en 24.000 euro boete. Masmeijer heeft eerder al een periode in voorarrest uitgezeten.

Het is een complex proces. In de drie dossiers staan in totaal 47 beklaagden terecht, onder wie havenarbeiders en binnenschippers. Het Belgische openbaar ministerie vorderde celstraffen van één tot twaalf jaar en boetes tot 60.000 euro.

Drugshandelaren schakelden binnenschippers in om met hun boten aan te meren naast zeeschepen. Bemanningsleden van die zeeschepen gooiden vervolgens sporttassen met pakketten cocaïne op het dek van de binnenschepen. Op die manier werden douanecontroles vermeden. Een van de behandelde dossiers draait rond 10 kilo cocaïne die een bemanningslid van een zeeschip aan twee handlangers van spilfiguur Peter S.G. had overhandigd in de haven.