Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Brandstof kan Verstappen aan goed resultaat helpen in Singapore

Al wekenlang roept Red Bull Racing dat het in Singapore moet gaan gebeuren. Nu dat raceweekend voor de deur staat komt d...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Al wekenlang roept Red Bull Racing dat het in Singapore moet gaan gebeuren. Nu dat raceweekend voor de deur staat komt de brandstofpartner van de renstal, ExxonMobil, met een update. Volgens Max Verstappen kan dat een voordeel zijn. 

"We hebben dit weekend een aantal updates voor de auto en ook op motorisch gebied: we gebruiken verbeterde brandstof en daar ben ik erg blij mee. Dat kan ons iets meer pk's geven, zodat we de andere auto's beter kunnen volgen, als we niet vooraan liggen. Maar hopelijk liggen we voorop, dat zou zelfs nog beter zijn! Dan hoeven we ook niet in te halen," zo vertelt Max op zijn eigen site. 

Lees ook: Verstappen over Singapore:  'Kunnen meedoen om podium'

Dat inhalen kan nog wel eens een dingetje worden dit weekend. Net als in Azerbeidzjan en Monaco is het erg krap en is er bijna geen plek om in te halen zo ziet ook Max. "Het inhalen is altijd iets moeilijker op stratencircuits zoals Singapore, vanwege de kortere rechte stukken en de vele bochten. Gewoonlijk maken we hier vanwege de warmte meer pitstops, hopelijk doen we er twee of drie. Met de mogelijkheid van een safety car-situatie moeten we rekening houden met verschillende strategieën. Er kan van alles gebeuren."

Dus ook een overwinning..