Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

In de categorie 'bijzondere drankjes': bier gebrouwen met menselijke urine

In Singapore weten ze er wel raad mee.

bier

Van bier krijgen we nooit genoeg, ongeacht de soort. In Singapore komen ze nu echter met een wel heel bijzondere variant...

Move over, Heineken

Brouwerij Brewerkz uit Singapore heeft bekendgemaakt dat ze een wel heel bijzonder biertje op de markt brengen. Ze hebben namelijk een bier gemaakt waarvoor bij het brouwen onder andere menselijke urine wordt gebruikt. Hoewel de blikken en flessen van Heineken nu nog vaak de titel 'pisbier' krijgen, lijkt het erop dat ze serieuze concurrentie hebben.

Water hergebruiken

In 2003 was er in Singapore sprake van een enorme droogte. Als oplossing werd het 'Newater-programma' in het leven geroepen. Daarmee wilde de regering aantonen dat zowel rioolwater als urine gefilterd konden worden. Water kon daarmee dus eenvoudig worden 'gerecycled'. Datzelfde principe gebruikt Brewerkz nu voor hun nieuwe biersoort, die ze NewBrew noemen.

Lang proces

Voor je denkt dat er mensen in bekertjes hebben staan plassen om dit product tot stand te brengen: voor het bier van Brewerkz wordt geen pure urine gebruikt. In plaats daarvan gebruiken ze rioolwater, dat een lang proces ondergaat. De bacteriën worden er door middel van microfiltratie uitgehaald. Daarna vindt er omgekeerde osmose plaats, waardoor zowel virussen als kalk uit het water verdwijnen. Tot slot wordt er gewerkt met ultraviolet licht, waardoor alle overige bacteriën verdwijnen. Het resultaat: vrijwel puur water. Dat is gemengd met onder andere Duitse gerst, citra en Noors gedroogd gist om tot het eindproduct te komen.

Bijzondere smaak

Het bier wordt niet slecht ontvangen. De smaak wordt omschreven als die van een tropische blonde ale, met een nasmaak van geroosterde honing. Van de urine proef je dus niks, dat is mooi meegenomen. Het bier is online te kopen in packs van drie stuks, dus waar wacht je nog op?

Bizar
  • Clint, Manners
  • iStock, Instagram