Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man die zich voordeed als gynaecoloog voor naaktfoto’s veroordeeld tot celstraf

De 37-jarige O. Chueng Wei uit Singapore is deze week veroordeeld tot een celstraf van 5 jaar. De man deed zich voor als gynaecoloog om vervolgens foto’s te maken van de vagina’s van patiënten. Hiervoor nam hij contact met vrouwen op via internet.

Gynaecoloog

Met zijn schunnige praktijken zou de man zeker 40 vrouwen tot slachtoffer hebben gemaakt. Op Facebook deed hij zich voor als dokter Janice Lee Yan Hooi van het niet bestaande Gleneagles Medical Singapore. Voor de profielfoto gebruikte hij een willekeurige vrouw van internet.

Het digitale spinnenweb van O. werd nog verder uitgebreid. Hij maakte namelijk ook accounts van vrouwen aan die zogenaamd klant of vriend waren van de ‘dokter’. Op Instagram en LinkedIn maakte de veroordeelde profielen die overeenkomen met het Facebook-account. Zo kon hij zoveel mogelijk vrouwen overtuigen van zijn façade.

Beelden

De volgende stap was rigoureus. Hij benaderde zelf vrouwen, maar steeds meer vrouwen vonden ook zelf het nepaccount. Zo kwam hij in contact met vrouwen die wel baat hadden bij een digitaal consult van een goede gynaecoloog. Hij vroeg de vrouwen om beelden te maken van hun naakte lichamen, maar gaf ook aanwijzingen voor ‘helende massages’ voor de borsten en vulva’s van de slachtoffers. Vervolgens moesten vrouwen de man een filmpje sturen waarin ze zichzelf masseerden.

In totaal verzamelde de man een database van 919 foto’s en video’s van slachtoffers bij elkaar. Hij kon zijn gang gaan, tot één van de vrouwen besloot eens te zoeken naar de naam van de dokter in medische registers. Hij bleek ineens geen vrouwelijke dokter, maar een viespeuk zonder medische ervaring.

Misdaad
  • iStock, Vadimborkin