doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Gynaecoloog verwekte minstens 17 kinderen met eigen sperma 

Je zal er opeens maar achter komen dat je een andere vader hebt dan je eerst dacht en dat je daarnaast nog zo’n 16 halfbroertjes of -zusjes hebt rondlopen met dezelfde pa. Voor een aantal mensen werd dit de waarheid, nadat bleek dat een gynaecoloog uit Zwolle voor bijna twintig inseminaties zijn eigen zaad gebruikte.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Gynaecoloog verwekte minstens 17 kinderen met eigen sperma 

Het nieuws werd afgelopen jaar door het ziekenhuis ontdekt, nadat uit een paar commerciële DNA-banken, zoals 23andMe en MyHeritage, bleek dat er een aantal donorkinderen waarschijnlijk halfbroers en -zussen van elkaar waren. Een extra DNA-test bij één van hen bevestigde het vermoeden: Een dokter had lekker met zijn eigen sperma lopen strooien.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Het gaat om de inmiddels overleden dr. Jan Wildschut, die van 1981 tot en met 1993 werkzaam was als gynaecoloog. In die jaren heeft hij meer dan eens aan zijn eigen pijpje getrokken en het resultaat aan de spermabank toegevoegd. Vervolgens verwekte hij zijn eigen kinderen bij een aantal vrouwen door middel van kunstmatige inseminatie.

Na de ontdekking hebben een aantal kinderen van de guitige gynaecoloog besloten om het nieuws openbaar te maken. Donorkinderen die denken dat ze ook een kind van deze arts zijn, kunnen zich gratis inschrijven bij de KID-DNA Databank. Tot nu toe is van zeventien mensen bekend dat de stiekeme dokter hun vader is, maar in 12 jaar zou hij nog veel meer kinderen geproduceerd kunnen hebben.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws