Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Alonso wacht motorkeuze McLaren af: 'Beslis niet eerder dan zij'

Fernando Alonso kan op elk moment dat hij wil een nieuw contract tekenen bij McLaren, maar de Spanjaard wil zo lang moge...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Fernando Alonso kan op elk moment dat hij wil een nieuw contract tekenen bij McLaren, maar de Spanjaard wil zo lang mogelijk wachten tot hij zij keuze maakt. Het hangt namelijk vooral af voor welke motor de renstal uit Woking kiest. 

Als McLaren kiest voor Renault dan lijkt een nieuw contract van Alonso volgens velen een formaliteit. Zelf blijft hij terughoudend. "Ik ga kijken wat de beste optie is," zo zegt de Spanjaard op de persconferentie jn Singapore. "Zoals ik al zo vaak heb gezegd: hetgeen ik volgend jaar ga doen, is omdat ik wil winnen. Ik ga niet strijden om de tiende of vijftiende positie, of daar in de buurt, in geen enkele raceklasse."

Lees ook: 'McLaren neemt afscheid van Honda en kiest voor Renault'

Alonso is op dit moment dan ook al zijn opties aan het afwegen, maar legt zijn hoogste prioriteit bij de Formule 1. "Er zijn veel opties en die ben ik aan het bekijken. De Formule 1 is mijn eerste en enige prioriteit. Daarover zal ik dus eerst een besluit nemen, voor ik over andere raceklassen beslis." Voorlopig krijgt McLaren dan ook alle tijd om een beslissing te maken. "Pas als zij hun knopen hebben doorgehakt, zal ik dat ook doen. Ik wil loyaal zijn en niet eerder beslissen dan zij. Ik ben relaxed en blij, we zullen zien wat er in de komende weken gaat gebeuren."

To be continued!