Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

'McLaren neemt afscheid van Honda en kiest voor Renault'

Het gerucht ging natuurlijk al een tijdje maar volgens Motorsport.com is het besluit nu ook echt genomen. McLaren neemt...

Het gerucht ging natuurlijk al een tijdje maar volgens Motorsport.com is het besluit nu ook echt genomen. McLaren neemt afscheid van Honda en gaat volgend jaar rijden met Renault motoren. 

Dit jaar is voor McLaren volledig in het water gevallen. De renstal kende eigenlijk elke race wel technische problemen en moest dan ook vaker dan het zelf lief was een gridstraf accepteren. Dat er tot nog toe maar elf punten zijn gepakt is dan ook geen wonder. Door het vertrek van Honda heeft McLaren ook weer kans om Fernando Alonso binnen boord te houden. De Spanjaard zou volgens Motorsport.com openstaan voor contractverlenging nu McLaren volgend jaar weer een rol van betekenis lijkt te kunnen spelen. 

Lees ook: Alonso: 'Niemand is groter dan zijn team' 

Naar verluidt tekent McLaren een driejarig contract met Renault en zal het beschikken over de zelfde motorspecificatie als het fabrieksteam en Red Bull Racing. Torro Rosso was op dit moment het derde team waar Renault de motoren aan leverde, maar het opleidingsteam van Red Bull gaat een overstap maken naar Honda waardoor het team uit Woking als derde team in aanmerking kwam. 

En zo kent ook deze soap weer een goed einde..