Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Honda heeft geloof in eigen kunnen: 'Willen strijden met top drie'

In 2014 keerde Honda als motorleverancier van McLaren terug in de Formule 1. Het liep uit op een ramp toch houdt het Jap...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

In 2014 keerde Honda als motorleverancier van McLaren terug in de Formule 1. Het liep uit op een ramp toch houdt het Japanse merk geloof in eigen kunnen. 

"Honda is gestart in de Formule 1 dankzij de droom van oprichter Soichiro Honda, we hebben een geschiedenis van meer dan vijftig jaar in de koningsklasse van de autosport," zo zegt directeur Katsuhide Moriyama. "Voor ons bedrijf is de Formule 1 erg belangrijk, het zit in ons DNA. Het is geen geheim dat we door een lastige situatie zijn gegaan en dat niemand tevreden was met de huidige resultaten, zeker het bestuur niet."

Lees ook: 'McLaren blij met Renault: 'Nu richten we ons op Fernando'

Er zijn dan ook vele discussies gevoerd, maar de Formule 1 verlaten was nooit de bedoeling. Het doel voor volgend jaar met Torro Rosso is dan ook een hele duidelijke. "We willen de uitdaging overwinnen en uiteindelijk met de koplopers vechten. We willen volgend jaar met de top drie gaan strijden. Honda's kracht zal terugkomen."

Al valt dat voor volgend jaar nog te bezien!