Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bizar: vliegtuigmaatschappij moet extra toestel inzetten vanwege groep sumoworstelaars

Een jaar of tien geleden moest een man van 235 kilo twee tickets kopen voor zijn vlucht, omdat hij niet op één stoeltje paste. Je hebt echter altijd baas boven baas.

Sumoworstelen

De Japanse luchtvaartmaatschappij Japan Airlines moest onlangs een extra vliegtuig inzetten. De reden hiervan was dat 27 sumoworstelaars meewilden met twee toestellen om naar een sportfestival te gaan. Zij wogen gemiddeld zo’n 120 kilogram.

Onder hen was ook de zwaarste man van Japan aanwezig. Daarom was de luchtvaartmaatschappij genoodzaakt om in een korte tijd een extra toestel te regelen. Dat schrijft The Guardian.

Brandstof

Bij een vliegtuig is het heel belangrijk om te weten wat het totale gewicht is van de passagiers en hun bagage. Dan weet men namelijk hoeveel brandstof er nodig is voor de vlucht. Daarom werd er in Japan een derde toestel geregeld.

Een woordvoerder van Japan Airlines laat weten dat ze niet gauw zo’n zware beslissing nemen: “Het is uiterst ongebruikelijk voor ons om speciale vluchten uit te voeren vanwege de gewichtsbeperkingen voor dit vliegtuig.” Dat vertelt de woordvoerder aan de regionale krant Minami-Nippon Shimbun.

Het is overigens niet de eerste keer dat deze groep sumoworstelaars in het nieuws komt. Ook in 2014 gingen ze al een keer viraal. Er was op beelden te zien dat de sporters met zijn allen in een klein vliegtuig en in een kleine bus zaten. Logischerwijs hadden ze niet heel veel ruimte meer over.

De zwaarlijvige worstelaars werden zondag ook weer terug naar huis gevlogen. Ook hier werden weer extra vliegtuigen ingezet.

Bizar
  • The Guardian, Minami-Nippon Shimbun
  • Adobe Stock
  • Dailymotion