Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bizar: piloot probeert expres vliegtuig te laten neerstorten, 83 x poging tot moord

Dit had rampzalig kunnen aflopen...

Piloot

Het ging bijna he-le-maal mis tijdens een vlucht van het Amerikaanse Everett (Washington) naar San Francisco (Californië). Het toestel van Alaska Airlines had 83 inzittenden, maar één van hen had schijnbaar een gruwelplan in zijn hoofd.

Het betreft een piloot. En dan niet de gezagvoerder of co-piloot die het toestel bestuurden, maar eentje die tijdens de vlucht meeging als passagier. Tijdens de reis mocht de man naast zijn 'collega's' zitten in de cockpit, maar daar ging het fout.

83 moordpogingen

Volgens Alaska Airlines probeerde de piloot het vliegtuig expres te laten crashen. Dit wilde hij doen door de motoren van het toestel uit te zetten. Zonder succes, aldus een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij, die in een verklaring aangeeft dat de piloot en co-piloot hebben kunnen voorkomen dat er zich een ramp voltrok in het Amerikaanse luchtruim.

Vlucht 2059 bereikte echter nooit haar bestemming, maar week uit naar Portland, waar de piloot in kwestie direct werd opgepakt. Het blijkt te gaan om de 44-jarige Joseph David Emerson uit Joseph David Emerson. De Amerikaan is inmiddels overgeleverd aan de FBI. Wat zijn motief was is nog steeds onduidelijk.

De officiële aanklacht tegen Emerson bestaat onder meer uit 83 keer poging tot moord. Ter illustratie: in Oregon staat er zo'n 7,5 jaar per poging voor deze 'class A felony'. Mocht de piloot schuldig worden verklaard, dan zal hij dus mogelijk voor de rest van zijn leven achter de tralies verdwijnen.

Bizar
  • AD
  • Adobe Stock