Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Half jaar cel voor Youtuber die vliegtuig expres liet neerstorten 'voor de views'

Content-maker Trevor Jacob verdwijnt voor 6 maanden achter de tralies. Jacob sprong uit een vliegtuig, liet het toestel expres crashen in de jungle en filmde alles voor zijn YouTube-kanaal.

Trevor Jacob

Afbeelding ter illustratie

De social media-generatie doet alles voor de views, clicks en volgers, zo lijkt het. Sommige Youtubers, TikTokkers en influencers halen de raarste capriolen uit om geld te verdienen. Zo ook Trevor Jacob, die een 'stunt' uithaalde die hem uiteindelijk een gevangenisstraf heeft opgeleverd.

In 2021 knalde de Amerikaan een filmpje op zijn Youtube-kanaal. De titel - I crashed my airplane - liet weinig aan de verbeelding over. In de video is te zien hoe Jacob in een Taylorcraft BL-65-toestel boven een natuurgebied in Californiƫ vliegt. Op een gegeven moment springt hij zelf met een parachute en een selfiestick uit het vliegtuig. Het toestel crasht en het filmpje werd miljoenen keren bekeken.

Opzettelijk

Na de crash deed Trevor alsof hij mee wilde werken aan het onderzoek, maar later bleek dat hij stiekem naar het neergestorte vliegtuig was gegaan om het toestel vervolgens in stukken te zagen en te dumpen. Tegen de autoriteiten hield hij in eerste instantie vol dat een motorstoring de oorzaak van de crash was geweest.

In een later stadium besloot hij alsnog te bekennen. De motorstoring bleek lulkoek en Trevor verklaarde dat hij nooit van plan was geweest het vliegtuig op een normale manier aan de grond te zetten. Alles was voor de views en een sponsordeal die hij had gesloten.

Als de Youtuber niet zou hebben meegewerkt met justitie, was hij waarschijnlijk tot een hele flinke celstraf veroordeeld. Door zijn bekentenis hoeft Jacob nu 'slechts' 6 maanden te brommen.

Bizar
  • NOS
  • Adobe Stock