Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verstappen en Ricciardo op P2 en P3, Vettel op pole

Wat het weekend van de waarheid is voor Red Bull lijkt tot nog toe geweldig uit te pakken. Daniel Ricciardo en Max Verst...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Wat het weekend van de waarheid is voor Red Bull lijkt tot nog toe geweldig uit te pakken. Daniel Ricciardo en Max Verstappen hoeven alleen Sebastian Vettel voor zich te dulden. 

In de eerste kwalificatie waren de Red Bull's nog sneller. Net als het hele weekend al kwam Ferrari wel steeds dichterbij. Massa zorgde voor het eerste oponthoud. De Braziliaan kon een touche met de muur niet voorkomen. Gelukkig voor hem en Williams bleek de schade mee te vallen. Toch bleef het wel bij dat ene rondje voor Massa. Hij viel uit samen met Magnus Ericsson, Pascal Wehrlein, Lance Stroll en Kevin Magnussen. 

In de tweede kwalificatie was het Verstappen die opnieuw de snelste tijd neerzette. Voor Force India was het een teleurstellende kwalificatie. Esteban Ocon kon aan het einde geen tijd neerzetten. Sergio Pérez kon dat wel, maar was niet tevreden met zijn banden waar hij naar binnen dook. Alonso zijn timing was beter. De Spanjaard ging naar P8 op het moment dat de vlag hing. Palmer, Kvyat en Grosjean mocht net als de Force India's toekijken tijdens Q3. 

Daarin werd het spannend. Ferrari en Mercedes zette hun motoren weer op vol vermogen. Dat kostte uiteindelijk Verstappen zijn allereerste pole-postion. Sebastian Vettel was degene die de beide Red Bull's wist te verschalken. Kimi Raïkkönen eindigde als vierde voor Hamilton en Bottas. Vooral Bottas moet zich zorgen maken. Het gat met de Fin was anderhalve minuut. 

Nu maar hopen dat morgen alles goed gaat met Max!