Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Charlie is te laf om Ferrari straf te geven

Elke maandag na grandprix blikken we terug op een bijzonder moment in het raceweekend. Met vandaag: de beslissingen van...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Elke maandag na grandprix blikken we terug op een bijzonder moment in het raceweekend. Met vandaag: de beslissingen van de wedstrijdleiding.

Het was weer geen feest om Max Verstappen te zijn dit weekend. De Nederlander had een redelijke vrijdag, een goede zaterdag, maar een deprimerende zondag. Dat kwam vooral door de Ferrari's, maar wedstrijdcommissaris Charlie Whiting en zijn mannen waren te laf om Vettel en in mindere mate Raïkkönen straf te geven. 

Het was overduidelijk. Max hield zijn lijn vast en Vettel sneed naar links en Kimi naar rechts. Verstappen keek erna en dacht meteen 'I'm f*cked'. De wedstrijdleiding kwam meteen met het bericht dat het incident na de wedstrijd onderzocht zou worden. Ruim twee uur later kwam het bericht dat er geen actie werd ondernomen tegen de beide Ferrari's. Is het dan gewoon een race incident? Absoluut niet en Charlie en zijn mannen nemen ook nooit eenduidige beslissingen. 

Lees ook: 'Weekend van de waarheid voor Max en Red Bull'

Bottas schakelde in Spanje zowel Kimi als Max uit, maar kreeg niks. In Hongarije kreeg Max een straf voor het incident met Ricciardo. Een bocht daarvoor gebeurt er hetzelfde met Hülkenberg en Grosjean. Daar kreeg de Duitser dan weer helemaal geen straf voor. Misschien hé is het een idee dat je één lijn gaat trekken, Charlie! Dan snapt het publiek er ook wat van. En kijk ook nog even naar het incident van gisteren want je bent het zelf ook wel met mij eens dat je te laf was om een straf te geven. Dan blijft jouw kampioenschap toch nog enigzins spannend..

Joe, bedankt!