Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
2

Politie sleept uitzinnige bruiloftvierders op de bon

Vroem vroem, vroem... Wie ooit eens een Marokkaanse bruiloft heeft bijgewoond, die weet dat er op een bepaald moment aut...

Vroem vroem, vroem... Wie ooit eens een Marokkaanse bruiloft heeft bijgewoond, die weet dat er op een bepaald moment auto gaat worden gereden. Althans, zo maakte Panorama het ooit mee, jaren geleden in Oujda, nabij de Algerijnse grens, en zo is het nu natuurlijk nog steeds. 

Twee politiemannen uit Arnhem, Johan Bruining en Arno Nieman, hebben gisteren avonddienst. Op hun controle door de wijk registreren ze een feestje, waarbij nogal wat feestgangers met de auto zijn gekomen. Die gedragen zich aanvankelijk rustig. Een stoet met wagens toert door de stad, waarbij er wat wordt geclaxonneerd, maar niet overdreven. Waardoor het kan dat er op dat moment ook volstrekt geen politieactie nodig is, behalve een voorzichtige waarschuwing dat het wel iets minder kan met al dat getoeter. Zo meldt ook Omroep Gelderland. Maar in principe is er niets aan de hand.

Een paar rondjes door de buurt later zien Bruining en Nieman zich toch genoodzaakt iets te doen. Het bonnenboekje moet even uit de borstzak. Een aantal feestgangers laat even zien hoe hard de automotor kan ronken, op zodanige wijze dat grote delen van Arnhem ervan mee kunnen genieten. Sommige bestuurders doen daarnaast even een kleine race wie het snelste kan. Er wordt vuurwerk afgestoken. Tot slot is er ook iemand is met een vierwieler die niet correct geregistreerd blijkt. Al met al leidt dat er toe dat Bruining en Nieman wat wagens naar de kant dirigeren.

Melding snelle dure auto's vanaf velperbroek richting arnhem zuid. Paar aan de kant kunnen krijgen afslag malburgen

 

Tja, want zo vieren we natuurlijk geen Pasen in de Rijnstad. Sommige feestvierders zullen binnenkort een prachtige paars omrande brief ontvangen van het ministerie van justitie. Vijftien in getal om precies te zijn.

De bruiloft is verder zonder incidenten tot in de late uurtjes is door gegaan.