Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vrouw moet de gevangenis in door toedoen van haar honden

De gevangenis in moeten voor de daden van anderen. Dat klinkt niet altijd even logisch; het is echter een ander verhaal als het om honden gaat.

Amerikaanse Bulldog

In mei 2022 sloeg het noodlot toe voor een destijds 14-jarige jongen. Op een industrieterrein in Nieuwegein werd hij het slachtoffer van twee Amerikaanse bulldogs. Het slachtoffer was aan het fietsen en viel door een aanval van de dieren. Dat schrijft Hart van Nederland.

41 open bijtwonden

De jongen moest naar het ziekenhuis worden gebracht na de aanval. Hij had namelijk 41 open bijtwonden. Ook heeft de jongen blijvend letsel overgehouden. Het hof laat in de uitspraak dan ook weten dat het slachtoffer "voor het leven getekend" is.

De honden waar het hier om gaat, zijn twee Amerikaanse bulldogs. Ze waren niet aangelijnd en hadden ook geen muilkorf om. Het hof oordeelt hierdoor dat de eigenaresse "aanmerkelijk onvoorzichtig en nalatig" heeft gehandeld.

Het gerechtshof vindt dat de eigenaresse extra alert en voorzichtig had moeten zijn. De honden van de vrouw waren namelijk eerder betrokken bij een bijtincident. Ook hier werd een persoon aangevallen.

Hoger beroep

De Utrechtse politierechter legde de 59-jarige vrouw vorig jaar een taakstraf op van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee weken. De eigenaresse van de bulldogs ging in hoger beroep.

Het gerechtshof in Arnhem legde de vrouw vervolgens een hogere straf op dan de politierechter. Ze kreeg een gevangenisstraf van vier maanden, waarvan twee voorwaardelijk opgelegd met een proeftijd van tien jaar. Tijdens die tien jaar mag ze ook geen honden meer in haar bezit hebben.

Misdaad
  • Hart van Nederland
  • Adobe Stock