Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Peter Gillis betrokken bij schietpartij op eigen vakantiepark'

Er is door een bewoner van het Arnhemse vakantiepark van Peter Gillis aangifte gedaan vanwege misstanden op het park. Er zou zelfs een schietpartij zijn geweest waar Gillis zelf bij was.

Peter Gillis

Omroep Gelderland heeft de hand weten te leggen op de aangifte. Het zou gaan om bedreiging en huisvredebreuk. De incidenten zouden al een paar jaar geleden zijn gebeurd. De Arnhemmer wilde naar eigen zeggen al eerder aangifte doen, maar werd door de politie niet serieus genomen. Burgemeester Ahmed Marcouch riep na berichtgeving van de Gelderse omroep op om aangifte te doen als je ook te maken hebt of hebt gehad met de misstanden op het park.

In de aangifte staat dat de toenmalig parkbeheerder zonder toestemming van de bewoner de woning binnendrong met een loper. Ook wordt een incident uit februari 2019 aangehaald. Gillis zou toen zelf met een aantal mannen uit het Oostblok op het park bezocht te hebben. De aangever verklaarde dat er destijds twee schoten waren gelost door de aanhang van de vastgoedondernemer.

De Arnhemmer stond naar eigen zeggen honderd meter van het incident. De bewoner geeft aan dat die zich bedreigd en onveilig voelde. De schietpartij zou door een tweetal andere bewoners bevestigd kunnen worden.

Aanslag

Een aantal dagen later zou de parkbeheerder een bezoekje aan de chaletbewoner hebben gebracht. De Arnhemmer moest het park verlaten. Hij zou dat niet al te vriendelijk gevraagd hebben: “Als je niet weggaat, dan komen dezelfde mannen als die de voormalig parkbeheerder hebben weggejaagd bij jou aan de deur." Hierdoor voelde de vakantieparkbewoner zich ernstig bedreigd.

Nog weer een paar dagen later zou er een enorme knal hebben plaatsgevonden achter het chalet van de aangever: “Ik voelde de drukgolf van de ontploffing zelfs aan mijn hoofd en haren.” De Arnhemmer denkt dat dit een bewuste aanslag was op hem.

Verder zouden er Luidruchtige Polen met pitbulls en knuppels regelmatig voor het chalet hebben gestaan. Ook zouden zij tegen de bomen in zijn tuin hebben geplast. Dit is volgens de Arnhemmer ook bij andere bewoners gebeurd. De aangever vermoedt dat dit in opdracht was van Gillis.

Entertainment
  • Omroep Gelderland
  • NL Beeld / Patrick van Emst