Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Justitie: kogels waardoor rapper Bigidagoe om het leven kwam mogelijk niet voor hem bedoeld

De rapper uit Amsterdam-Zuidoost was mogelijk niet het doelwit van de schutter.

Bigidagoe

Eind februari werd Danzel Silos (26) alias Bigidagoe bruut neergeschoten op een bedrijventerrein aan de Rhoneweg (Sloterdijk) in Amsterdam. De schietpartij vond plaats bij een partycentrum. Toen hij daar wilde vertrekken werd de rapper dodelijk geraakt door een viertal kogels. Hij overleed later in het ziekenhuis. Silos maakte deel uit van Zone6, een beruchte Amsterdamse rapformatie.

Enkele dagen na zijn dood werd de vermoedelijke schutter opgepakt in Parijs. Daar wilde deze Shairone S. (20) vermoedelijk het vliegtuig pakken om te vluchten naar Frans-Guyana.

Ander doelwit

S. was op de avond van de dodelijke schietpartij ook aanwezig in het partycentrum aan de Rhoneweg. De groep van de verdachte zou buiten ruzie hebben gekregen met de groep van Bigidagoe. Dat opstootje ging volgens het OM 'over een ketting die S. droeg'. Dat zou blijken uit afgeluisterde telefoongesprekken.

Shairone S. kreeg buiten volgens getuigen meerdere klappen van een vriend van Bigidagoe, waarna hij bij zijn eigen vrienden een wapen op zou hebben gehaald. Eenmaal terug bij de groep van Bigidagoe wilde de schutter volgens justitie 'de veroorzaker van de ruzie' neerschieten. Bigidagoe zou zich voor het doelwit hebben geworpen om hem te beschermen, maar werd vervolgens zelf geraakt. Met de dood als gevolg.

De advocaat van Shairone S. probeerde zijn cliënt dinsdag tijdens de zitting op vrije voeten te krijgen. Hij vroeg de rechter om de voorlopige hechtenis te schorsen. De rechtbank acht de kans dat S. op de vlucht slaat echter te groot. Voorlopig blijft hij daarom vastzitten.

Zone6 en JoeyAK

Justitie ziet Zone6, de rapformatie waar Bigidagoe onderdeel van was, als een criminele groep die zich bezighoudt met duistere zaakjes. JoeyAK is volgens het OM de leider, Bigidagoe werd door sommigen gezien als zijn rechterhand.

De 27-jarige Joël H., zoals AK echt heet, zit op dit moment vast en heeft een reeks veroordelingen achter zijn naam staan, onder andere voor het plegen van geweld, wapenbezit, betrokkenheid bij een ontvoering, witwassen en de handel in verdovende middelen.

Misdaad
  • NOS
  • Still uit videoclip Keuzes