Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Van der Gijp is er he-le-maal klaar mee: einde VI in zicht

René van der Gijp kreeg een boete van Talpa en is hier absoluut niet van gediend. 

René van der Gijp

In de podcast KieftJansenEgmondGijp vertelt de Vandaag Inside-ster dat hij een boete heeft ontvangen van Talpa wegens zijn afwezigheid op twee avonden. Hij werd één avond vervangen door Rutger Castricum en de andere avond zat advocaat Job Knoester op zijn plek. Van der Gijp was afwezig vanwege de verjaardag en het eindexamenfeest van zijn zoon.

Boete

VI stond de afgelopen weken in het teken van het EK en kreeg de naam Vandaag Inside Oranje. De mannen waren vier weken lang, zeven dagen in de week te zien op SBS6. René van der Gijp vertelt in zijn podcast blij te zijn dat het erop zit: "Vier weken is lang hoor elke dag." En dan als kers op de taart krijgt de man met de bekende lach óók nog een boete van 1.500 euro van de zender van John de Mol.

Volgens Van der Gijp was dit vroeger wel anders en werd je behoorlijk gewaardeerd als je zeven dagen in de week televisie aan het maken was. "Nu moet je zelfs betalen als je een keer wegblijft voor degene die er dan zit. Ja, ik moest betalen. Job Knoester, 1.500 euro. Ja, dat moet ik betalen. Dat wordt van mijn salaris ingehouden." René begint er een beetje moe van te worden, vertelt hij verder in de podcast.

Klaar mee

De VI-ster is er naar eigen zeggen blij mee dat het contract afloopt. "Af en toe ben ik er zo klaar mee, weet je. Dan denk ik: ik heb nog een jaar, een jaartje." Van der Gijp is zich bewust van de 'perfecte tijd' die hij bij het programma heeft gehad. Vooral de fans van het programma zijn de reden dat René nog aan tafel zit.

Zo noemt hij als voorbeeld een fan die een schilderij van hem heeft gemaakt: "Die is dan verstandelijk gehandicapt, weet je wel. Dan komt zo’n mannetje naar me toe en die staat me de hele tijd te omhelzen. Die kijkt al zestien jaar naar dat programma, dat is toch leuk man? Dat die mensen daar zoveel plezier aan hebben, weet je."

Het is niet voor het eerst dat de mannen van VI het hebben over het einde van het succesvolle programma. Of het contract nu écht niet meer verlengd gaat worden, is de vraag. Afwachten dus.

Entertainment
  • KieftJansenEgmondGijp
  • NL Beeld / Patrick van Emst