Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Mark Gillis (28) 'vecht voor zijn leven' op de intensive care

Het gaat niet goed met Gillis junior.

Gillis

Zeer slecht nieuws vanuit huize Gillis. De zoon van Peter, Mark, is met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Daar 'vecht hij voor zijn leven', vertelt vader Peter in de Telegraaf.

Volgens de krant heeft de spoedopname in de nacht van 28 op 29 juni plaatsgevonden. Mark is toen 'in kritieke toestand' opgenomen. Na onderzoek - de Massa is Kassa-man blijkt een fikse longontsteking te hebben - is hij op de intensive care geplaatst.

Coma

Daar wordt Mark Gillis nu in een kunstmatige coma gehouden. Dat gebeurt wel vaker met patiënten om het lichaam te helpen herstellen, bijvoorbeeld na een operatie of ongeval. In Marks geval is voor zo'n coma gekozen zodat zijn lichaam kan rusten en de antibiotica zijn werk kan doen, vertelt zijn vader. Volgens Peter weten artsen nog niet hoe Mark zo ziek heeft kunnen worden. Daar wordt onderzoek naar gedaan. Het is in ieder geval hopen dat de vakantieparken-manager snel herstelt.

Overval

Het is niet de eerste keer dat de Gillis-telg in het ziekenhuis ligt. In de nacht van 7 november 2021 werd hij nog bruut overvallen bij zijn chalet op vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. Toen hij thuiskwam viel een drietal mannen de reality-ster aan. Ze spoten pepperspray in zijn ogen en gebruikten een taser om hem op de grond te krijgen. In de woning hebben ze de reality-ster zwaar mishandeld.

De buit: een horloge, een paar armbanden, een zonnebril en een telefoon. Een schamele vangst, helemaal omdat het een geplande actie was van meerdere mannen die op zeer gewelddadige wijze te werk gingen.

Twee overvallers kregen een jarenlange celstraf opgelegd. Een derde verdachte werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Gillis, die gelukkig niet zwaar gewond raakte, zei later nog altijd nachtmerries te hebben van de traumatische gebeurtenis.

Nieuws
  • de Telegraaf
  • NL Beeld / Patrick van Emst