Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Mark Gillis oog in oog met verdachten: 'Eén van jullie heeft me gewurgd tot bijna mijn laatste adem'

Drie mannen die ervan worden verdacht Mark Gillis op een gewelddadige manier te hebben overvallen, staan vandaag voor de rechter. Ook Gillis zelf is aanwezig.

Mark Gillis

Mark Gillis - de zoon van Massa is Kassa-ster Peter Gillis - wordt in de nacht van 7 november 2021 bruut overvallen bij zijn chalet op vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. Bij thuiskomst vliegt een drietal mannen de reality-ster aan. Ze spuiten pepperspray in zijn ogen en gebruiken een taser om hem op de grond te krijgen, waarna ze Gillis de woning in slepen en hem mishandelen.

De buit: een horloge, een paar armbanden, een zonnebril en een telefoon. Een schamele vangst, helemaal omdat het een geplande actie was van meerdere mannen, plus de gewelddadige wijze waarop ze te werk gaan. Het lijkt er in ieder geval sterk op dat ze ervan uitgaan dat er heel wat te halen valt bij Gillis junior. In de periode erna pakt de politie meerdere mannen op, waarvan er vandaag drie voor de rechter staan.

'Alsof ik een stuk straatvuil was'

In de rechtszaal worden vandaag beelden getoond van het moment dat Mark wordt aangevallen. Mark, gesteund door vader Peter en diens vriendin Wendy van Hout, is ook aanwezig. In het bijzijn van de verdachten leest hij zijn slachtofferverklaring op.

"Met bruut geweld hebben jullie maar binnen gesleurd, alsof ik een stuk straatvuil was. Eén van jullie heeft me gewurgd tot bijna mijn laatste adem, terwijl de ander schoppend en slaand tekeer ging", aldus de duidelijk aangeslagen vakantieparkentelg tegen de verdachten. "Ik was letterlijk aan het wachten tot er een mes in mijn rug werd gestoken."

Verder hoopt hij dat de vermeende overvallers gestraft worden, al zullen ze na een tijdje natuurlijk weer vrijkomen. Terwijl hij zelf naar eigen zeggen 'levenslang' heeft.

Met dat laatste doelt Gillis op het trauma dat hij heeft opgelopen door het geweld. Ondanks de opgeschroefde beveiliging zou hij nog steeds angstig zijn om in zijn eentje in het donker door het park te lopen.

Misdaad
  • de Telegraaf, Shownieuws
  • Bewakingsbeelden Mark Gillis