Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gillis weigert dikke boete van € 50.000 te betalen: 'Dat gaat Petertje niet doen'

Via de media kwam Gillis erachter dat hij een paar knaken moet overmaken, maar of hij dat ook gaat doen...

Gillis

Vandaag werd bekend dat de Noord-Brabantse gemeente Asten een dwangsom van 50.000 euro heeft opgelegd aan Peter Gillis. De reden is dat er nog mensen permanent verblijven op zijn vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. Volgens Peter heeft hij er alles aan gedaan om ze weg te krijgen; hij heeft de politie gebeld, g/w/e afgesloten, zelf mensen aangehouden. En tóch bleek het park bij een controle vorige week nog steeds permanent te worden bewoond door meerdere personen.

"Moet ik de mensen dan zelf in de handboeien slaan?" zegt hij tegen Omroep Brabant. "Dan loopt het helemaal uit de hand."

Volgens Gillis is het niet zijn schuld dat er nog mensen zouden wonen op Prinsenmeer. De boete van 50.000 euro wil hij dan ook laten betalen door de 'bewoners' van zijn park. Zelf lappen 'dat gaat Petertje niet doen', aldus Gillis in een reactie bij Omroep Brabant. Woensdagochtend dient nog een kort geding van Gillis tegen negen personen die op zijn park zouden verblijven. Zelf zeggen die mensen het terrein allang te hebben verlaten.

'Ondernemertje pesten'

De dwangsom van 50.000 euro bestempelt Gillis als 'ondernemertje pesten'. De Brabander zegt daar zelfs bewijs voor te hebben. Volgens Peter is het OM erop uit hem een strafblad aan te smeren en hem negatief in de media te laten verschijnen. Dat zou allemaal staan in een memo van justitie uit 2017.

Peter in het Brabants Dagblad: "Daarin staat duidelijk: Peter Gillis moet een strafblad krijgen en er moet een mediaplan komen, zodat het zich snel als een olievlek over Nederland verspreidt. Daar past dit nu ook in."

In België gaat Peter vrolijk verder

De vakantieparkenmiljonair en zijn ondernemingen liggen al langer onder een vergrootglas. De exploitatievergunningen van zijn parken zouden misbruikt kunnen worden voor 'criminele activiteiten', zo zou blijken uit onderzoek. Ook waren er problemen rondom horeca-vergunningen. Vandaar dat meerdere parken hun deuren moesten sluiten.

Het gevolg was dat Peter in april van dit jaar aangaf te zullen stoppen als baas van al zijn Nederlandse vakantieparken. Die krijgen een andere uitbater. In België gaat Gillis vrolijk verder met zijn parken.

Entertainment
  • Omroep Brabant, Brabants Dagblad
  • NL Beeld / Patrick van Emst