Door: Martijn Haas
Misdaad

Niemand weet waar voormalig Hells Angel Rezan Cakici is (VIDEO)

  Ineens regent het berichten over een vermiste Duitse ex-Hells Angel op het net. Het gaat om Rezan Cakici. Hij wo...

 

Ineens regent het berichten over een vermiste Duitse ex-Hells Angel op het net. Het gaat om Rezan Cakici. Hij wordt sinds 3 juli vermist. Hij is voor het laatst gesignaleerd bij een waterpijpcafé in Oldenburg, bij Bremen. Sindsdien is de politie naar hem op zoek.

De zaak heeft een zeer ernstig karakter gekregen nu afgelopen week bij een schietpartij in Oldenburg (D) een oom van Cakici is omgekomen, en een andere man - de vader van Cakici - ernstig gewond is geraakt; overigens niet door kogelgeweld maar als gevolg van lichamelijke mishandeling.

Rezan (r) met zijn oom (l)

Het verdwijnen van deze MC'er - en de aansluitende schietpartij - speelt zich af tegen een achtergrond van de ernstig door onderlinge twisten geraakte wereld van de Turks-Duitse Hells Angels. Toch kan er ook een meer familiale achtergrond een rol spelen in dit duistere verhaal. Zo zou de schutter die de oom van Cakici heeft doodgeschoten onmiddellijk gearresteerd zijn en een bekende zijn van de familie, zo meldt de Duitse politie. Hier.

Bad standing

Wie is Abdullah Rezan Cakici? Zijn ouders kwamen in de jaren tachtig van de vorige eeuw als Koerdische vluchtelingen naar West-Duitsland. De 1 meter 90 lange Rezan is in 1988 geboren in het plaatsje Westerstede, bij Ammerland. Op een bepaald moment heeft hij zich aangesloten bij het Nomads-chapter van de Hells Angels in Bielefeld, een afdeling met een sterk Turkse inslag. Hij lijkt daarbij in de loop der tijd in een ruzie te zijn gekomen met deze Turkse leden. Zo zou Cakici de Koerdische strijders tegen ISIS hebben gesteund. En dat ligt gevoelig.

Cakici is in 2014 in bad standing uit het chapter gedonderd. Zo zou Cakici geld hebben achtergehouden. Dat zeggen andere Nomads-leden in een verhaal dat Bild heeft gepubliceerd. Daarna is hij vogelvrij verklaard. Familieleden kregen thuis kogels opgestuurd, de bekende dreigingsmiddelen. Hoewel hij er daarna toch weer in geslaagd lijkt te zijn banden aan te knopen met bepaalde Hells Angels, zo gaat het verhaal.

Bang was hij niet. Deze crimineel met een lang strafblad plaatst ten tijde van zijn afzetting gewoon een filmpje op Youtube waarin hij de zaak nog eens uitlegt. 

Een MC-conflict, of een probleem 'in eigen kring'? Hoe groot is de kans dat we hem nog terugzien? We blijven de zaak volgen.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!