Door: Jeroen Kraak Fotografie:
Misdaad
1

Duitse hooligans raken slaags op Mallorca (VIDEO)

We weten allemaal dat Duitsers behoorlijk irritant kunnen zijn als je op vakantie in het buitenland bent. Maar deze jong...

We weten allemaal dat Duitsers behoorlijk irritant kunnen zijn als je op vakantie in het buitenland bent. Maar deze jongens spannen wel de kroon.

Mensen die denken dat voetbalgeweld niet in Duitsland voorkomt, hebben het dan ook mis. Fans van de rivaliserende clubs Schalke 04 en Borossia Dortmund raakten slaags met elkaar. Ook zouden er supporters van Oberhausen bij de gevechten aanwezig zijn.

Neonazi’s

Veel van de fans zouden neonazi’s zijn. Zo zouden er volgens de Engelse krant The Sun fans betrokken zijn die hakenkruizen en extreemrechtse teksten als tatoeage hebben.

Sonia Vivas, een politieofficier op Mallorca, zegt tegen het medium dat de toename van neonazi’s op het eiland wordt gemonitord. ‘De aanwezigheid van Nazi’s is het meest serieuze gewoeld. Het is het top je van de piramide van hatecrimes.’

Het is niet de eerste keer dat nazi’ slaags raken op het eiland. Vorige maand zorgde een Engelse groep al voor flinke onrust toen ze een nachtclub niet werden ingelaten. Bovendien waren er dit jaar ook gevechten tussen neonazi’s en kooplui van Afrikaanse origine die op het eiland hun spulletjes wilden verkopen.

Hells Angels

Niet alleen bij nazi’s zou het eiland populair zijn, ook vertoeven Duitse Hells Angels graag op het eiland. Zo werden er in 2013 25 leden van de motorclub er opgepakt voor drugshandel, mensenhandel, afpersing en de organisatie van prostitutie.