Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Bolle Andreas' N. opgepakt bij terugkomst uit Dubai

Hij stond amper met twee benen op Europese bodem of Andreas N. werd in de boeien geslagen op verdenking van een aantal serieuze feiten. Nu zit de man uit Oldenzaal vast in Dortmund.

Bolle Andreas

Afbeelding boven ter illustratie

Al maandenlang had de Duitse recherche een vermeende bende op het oog. Het gaat om een groep van zo'n acht personen die inmiddels allemaal achter slot en grendel zitten. Volgens de Duitse justitie maakten de verdachten zich schuldig aan internationale drugssmokkel. Hun handel: speed en/of ketamine.

De vermeende leider van het stel is Andreas N. alias 'Bolle Andreas', een Nederlandse man uit Oldenzaal. "Hij zou de groepering hebben aangestuurd", schrijft RTV Oost. Andreas is vorige week, als laatste van de groep, gearresteerd. Volgens de berichten vloog N. eerst van Denemarken naar Dubai, maar werd bij terugkomst in Europa door de Duitse politie opgepakt.

Drugstransporten

'Bolle Andreas' stuurde volgens justitie een groep aan die verdacht wordt van het smokkelen van honderden kilo's speed of ketamine naar Denemarken. Het OM in Duitsland stelt dat N. degene was die de deals sloot met afnemers in het Scandinavische land. Andere personen zouden de drugs hebben opgehaald uit Nederland, om ze vervolgens via Duitsland naar Denemarken te vervoeren. Daarvoor werden vermoedelijk telkens andere auto's gebruikt. Soms werd er een tussenstop gemaakt in een Duits pension in Flensburg.

Ook regelde ene C.E. - de vermeende 'logistiek planner' van de groep - volgens justitie soms extra wagens die voor de ladingen uitreden. Die checkten dan of er controles waren van politie of douane. Ook wordt er vermoed dat de Almelose vriendin van C.E. een rol speelde in de smokkel. Zij ontkent iedere betrokkenheid.

Volgens stukken die ingezien zijn door RTV Oost had de Duitse recherche de groep al enige tijd in de smiezen. Wel is onduidelijk gebleven wie de afnemers van de drugs waren in Kopenhagen, Nyborg, Glostrup, Herlev en Skibby. Het onderzoek is dan ook nog niet afgerond, laat justitie in Duitsland weten. Een datum voor de rechtszaak is er om die reden nog niet.

Misdaad
  • RTV Oost
  • Adobe Stock