Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Als de bal even niet rolt in Nederland: van podcast-aanbod tot FIFA toernooi op locatie

Het EK van 2024, de Oranje Leeuwinnen, het Ajax van pakweg 2017 tot 2022 (ja ja, nu even niet): Nederland wordt steeds voetbalgekker. Er bestaan de meest uiteenlopende voetbalpodcasts, we lezen talloze voetbalboeken of spelen een compleet FIFA toernooi op locatie. Op vakantie hebben fans hun biografie nog niet uit of ze stellen aan hun gezelschap voor om het lokale voetbalstadion te gaan fotograferen. Kortom: hieronder lees je hoe je eigenlijk 24/7 met je favoriete sport bezig kunt zijn. Want in gedachten rolt de bal altijd.  

Voetbal

FIFA toernooi op locatie: groepsgewijs in de huid van je voetbalhelden 

Een FIFA toernooi op locatie is een mooi voorbeeld van hoe dicht de fans tegen hun helden aan willen kruipen. Of in dit geval erin, want ze spelen hoogstpersoonlijk toernooien met de populaire FIFA game. Dit wordt al vaak individueel en thuis gedaan, maar een FIFA Toernooi op locatie organiseren is natuurlijk veel gezelliger. Google maar even op We Play United FIFA toernooi en je ziet dat het geen hogere algebra is om dit in groepsverband te fiksen: met vrienden en familie, met je voetbalteam of met collega's. Het enige dat je nodig hebt, zijn stoelen, tafels en stopcontacten. De organisatoren nemen de game cases mee en leggen alles van A tot Z uit, zodat ook beginnelingen mee kunnen doen. Opper het idee bij je werkgever!

Het eindeloze aanbod aan leesvoer van Michel van Egmond en collega's 

Ze liggen in metershoge stapels in de boekhandels, ook op Schiphol: de ontelbare biografieën van sporters, en dan met name voetballers. De een blijkt niks te willen vertellen maar wilde wel graag een boek (Theo Janssen), de ander ontpopt zich als amateurfilosoof (Gijp, Van Hanegem) en weer een andere ex-prof toont zich een deskundige op het gebied van de Tweede Wereldoorlog (Jan Boskamp). Michel van Egmond is de oppervoetbalschrijver, maar zijn collega's zorgen voor de broodnodige variatie, met de gretige voetballezer als winnaar van het fenomeen voetbalboek - dat dus vaak niet eens zozeer over voetbal gaat.

Ook in podcasts gaat het zelden nog over het spelletje 

Ben je meer van de podcasts? Het gekoeterwaal over het spelletje, maar vooral over de vele randzaken is heerlijk om in het vliegtuig, tijdens een lange autorit of liggend aan het strand te beluisteren. Of als je staat te klussen of koken. Skiete Willy gaat over PSV maar ook over carnaval, in Branie word je op de hoogte gehouden van alle ins en outs van Ajax en in de Cor Potcast krijg je een inkijkje vanaf het veld met de nog actieve prof Bart Vriends. Er is zelfs een podcast die in zijn geheel over de Keukenkampioen Divisie gaat.

Groundhoppen steeds meer in trek 

Een vriendenweekend vol voetbal, voor velen bestaat er niks leukers: een aantal stadions afvinken op de lijst met duizenden, misschien wel tienduizenden voetbalstadion(netje)s in alleen al Europa. Dat kan een San Siro of Allianz Arena zijn, maar ook een onooglijk voetbaltempeltje in Baskenland van een club die bijna niemand kent. Als er maar een tribune en een veld is, is er sprake van een ground die de groundhopper uitgebreid fotografeert. De meesten gaan juist voor de romantiek van de meest obscure plekken. Ook op vakanties kunnen ze het niet laten.

Sport
  • Adobe Stock