Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ook OM in hoger beroep in zaak Ali B

Waar de advocaten van rapper Ali B al vlak na de uitspraak van de rechter lieten weten in hoger beroep te gaan, komt het OM woensdag met het nieuws naar buiten dit ook te gaan doen. 

Ali B

Ali B werd op 12 juli veroordeeld tot een celstraf van 2 jaar wegens de verkrachting van Naomi op het schrijverskamp in 2018 en de poging tot verkrachting van Ellen ten Damme in 2014. De advocaat van Ali, Bart Swier, liet na de uitspraak weten in hoger beroep te gaan. En nu het Openbaar Ministerie dus ook.

Vrijspraak

De rapper werd door de rechtbank in Haarlem vrijgesproken van de verkrachting van zangeres Ellen ten Damme. Hier werd 'poging tot verkrachting' van gemaakt, waarvoor Ali wél werd veroordeeld.

Daarnaast werd de rapper vrijgesproken van twee aanrandingen, waaronder die van zangeres Jill Helena met wie de rapper een affaire heeft gehad. Maar jaren nadat deze werd beëindigd vond een incident plaats tussen de twee in een auto, waarbij Jill zich verplicht voelde Ali B te bevredigen met haar hand.

Het OM heeft woensdag naar buiten gebracht in hoger beroep te gaan tegen alle drie de vrijspraken, dus die van verkrachting van Ellen ten Damme, aanranding van Jill Helena en aanranding van Naomi.

Marokko

De rapper zelf zal het nieuws over het besluit van het OM in Marokko ontvangen, aangezien de rapper begin deze week werd gespot op een klein vliegveld in het Duitse Weeze met zijn vrouw Breghje en zijn kinderen. Het gezin zou het vliegtuig hebben gepakt naar Marokko. Dit kan, omdat Ali tot het hoger beroep dient een vrij man is en de rechter geen beperkingen heeft opgelegd. Hierdoor mag hij gaan en staan waar hij wil.

Maar wat nou als Ali helemaal niet meer terugkomt naar Nederland? Dat zou kunnen volgens Bram Moszkowicz. De voormalig advocaat liet zich uit over de kwestie aan de desk bij Shownieuws: "Bij mijn weten levert Marokko geen onderdanen uit en volgens mij heeft hij ook een Marokkaans paspoort." Afwachten dus. Voor nu geniet de rapper in ieder geval van het Marokkaanse zonnetje.

Entertainment
  • De Telegraaf, Shownieuws
  • NL Beeld / Patrick van Emst