Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Advocatenteam Borsato leert van 'fouten' advocaten Ali B: 'Tot eventuele zitting zegt niemand wat'

Het is al enige tijd muisstil rondom de Marco Borsato-zaak. Toch komen zijn advocaten nu met een nieuwtje naar buiten. 

Marco Borsato

Net als Ali B en Jeroen Rietbergen werd ook Marco Borsato zijn naam genoemd in de BOOS-aflevering van Tim Hofman over de misstanden bij talentenjacht The Voice of Holland. Zowel de zaak rondom Rietbergen als die van de zanger werden wegens gebrek aan bewijs geseponeerd, maar er loopt steeds sinds eind 2021 een andere zaak tegen Borsato waarvoor hij door het OM wél wordt vervolgd.

Minderjarig meisje

Een voor alsnog onbekende jonge vrouw – die toen ze aangifte in 2021 deed 22 jaar oud was – beweert dat ze als minderjarig meisje is betast door Borsato. Volgens de zanger is hier echter niks van waar. Er werd naar aanleiding van de aangifte lang onderzoek gedaan door de zedenrecherche en door dit onderzoek besloot het OM eind september Borsato te dagvaarden en de zaak aan de rechter voor te leggen.

De advocaat van de zanger, Geert-Jan Knoops, gaf destijds een korte reactie en liet weten het onbegrijpelijk te vinden. Borsato zelf beweerde destijds via zijn advocaat dat 'er sprake is van smaad, laster en een valse aangifte.'

Naar verluidt zal deze zaak echter pas volgend jaar plaatsvinden. Wat het advocatenteam van Borsato de kans gaf om toe te kijken naar rechtszaken van andere BN'ers, namelijk acteur Thijs Römer en rapper Ali B.

Helemaal niets zeggen

Advocaten Geert-Jan en Carry Knoops verdedigen Borsato in de ontuchtzaak en hebben aan Shownieuws laten weten dat zij voor een héle andere aanpak kiezen dan het advocatenteam van rapper Ali B. Zij gaan namelijk in tegenstelling tot hen helemaal niets zeggen tot een eventuele eerste zittingsdag. Dat geldt voor beide advocaten Knoops én de zanger.

Oud-advocaat Bram Moszkowicz is ook aanwezig in de studio van Shownieuws wanneer dit onderwerp wordt besproken en wordt gevraagd naar zijn deskundige blik op het besluit van het team van Marco Borsato. "Dat is ook verstandig. We hebben Thijs Römer gehad met zijn zonnebril, die zei niets. Dat vind ik op zichzelf dan nog beter dan Ali B die iedere dag een persconferentie gaf bij wijze van spreken. Je ziet ook dat dat niet goed heeft uitgepakt", antwoord Moszkowicz.

Volgens de voormalig advocaat is de beste strategie om je cliënt alleen te laten spreken in de rechtbank zelf. Advocaten Knoops lijken dus ook achter deze aanpak te staan. Hierdoor weten we dat we tot de mogelijke eerste zittingsdag dus op geen nieuws vanuit kamp-Borsato hoeven te wachten.

Entertainment
  • Shownieuws
  • NL Beeld / Heukers Media