Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Johan Derksen: 'Marco Borsato is al door de woke-gemeenschap en media opgehangen'

Zowel de media als de woke-gemeenschap is schuldig aan het slopen van Marco Borsato en zijn carrière, stelt de Snor.

Borsato

Het gaat niet heel goed met Marco Borsato. Dat liet zijn advocaat Geert-Jan Knoops eerder dit jaar weten. De zanger staat niet meer op het podium, is niet meer (vrijwillig) te zien op tv, wordt nauwelijks meer gedraaid op de radio en is behoorlijk aangekomen. In andere woorden: Borsato is voor veel mensen inmiddels persona non grata.

Dat heeft alles te maken met de heftige beschuldigingen aan zijn adres. Marco's naam werd genoemd in het The Voice Of Holland-schandaal en er hangt nog een rechtszaak boven zijn hoofd wegens verdenkingen van ontucht met een minderjarig meisje.

Johan in de bres

Maar omdat de Voice-zaak geseponeerd werd wegens gebrek aan bewijs, en er in de andere zaak geen veroordeling heeft plaatsgevonden, is het onterecht dat Marco Borsato zo hard wordt aangepakt, stelt Johan Derksen in de Vandaag Inside-uitzending van woensdag 28 augustus. In de show reageert 'De Snor' op het nieuws dat Borsato stopt met zingen, ook als hij wordt vrijgesproken.

Derksen: "Ik ben vooral heel erg boos op de maatschappij, zeker op die woke-gemeenschap. Want die woke-gemeenschap, in samenwerking met de journalisten die in die showwereld functioneren, die hebben die man totaal vernield. Die zit fysiek en mentaal helemaal aan de grond. Die heeft al drie jaar niet kunnen optreden."

Dit terwijl Johan vraagtekens zet bij de aanklacht tegen de zanger. Die komt 'van de dochter van een ex-werkneemster van hem', legt hij uit. "Dat meisje zag hem een beetje als een tweede vader. Er is een arbeidsconflict gekomen. Het ruikt allemaal een beetje rancuneus."

Passende straf

Johan stelt vervolgens wel dat Marco Borsato 'een passende straf' moet krijgen als hij schuldig blijkt.

"Maar dat weet nog niemand en hij is nu al door de woke-gemeenschap, en door al die pseudojournalisten die in die showwereld functioneren, is 'ie veroordeeld en gewoon opgehangen."

De Snor vraagt zich af of mensen die Borsato al veroordeeld hebben hun excuses gaan aanbieden als de zanger straks wordt vrijgesproken.

Het is nog niet bekend wanneer de voormalig Voice of Holland-coach voor de rechter moet komen. Mogelijk gebeurt dat pas ergens in 2025.

Entertainment
  • Vandaag Inside
  • NL Beeld / Patrick van Emst