Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie zoekt acht verdachten na dodelijke mishandeling Den Haag (UPDATE)

Het slachtoffer, een 23-jarige asielzoeker uit Somalië, is dezelfde dag overleden aan zijn verwondingen. De politie zoekt nu naar acht verdachten. 

Mishandeling

Een 23-jarige man is in de nacht van afgelopen zaterdag op zondag ernstig mishandeld op het Plein in Den Haag. Een schokkende gebeurtenis, die doet denken aan de dood Carlo Heuvelman (27) in de zomer van 2021 op Mallorca. Ook het 23-jarige slachtoffer van de mishandeling in Den Haag overleefde het geweld niet.

Dinsdagmiddag 23 juli maakte de politie bekend dat het slachtoffer een asielzoeker van Somalische afkomst is. De man woonde in het AZC in Heerhugowaard.

De politie in de Hofstad is nu onder leiding van een officier van justitie een 'Team Grootschalige Opsporing' gestart en zoekt dringend naar getuigen. Meerdere scenario's worden onderzocht.

De mishandeling

"Zaterdagnacht omstreeks 00:50 uur werd het alarmnummer gebeld vanwege een mishandeling op het Plein, waarbij een man ernstig gewond was geraakt", schrijft de politie op haar website. "Hulpverleners vonden de 23-jarige man in zorgwekkende toestand liggend op de grond. Hij werd overgebracht naar een ziekenhuis waar hij de volgende ochtend vroeg aan zijn verwondingen is overleden."

Er ging vermoedelijk een ruzie aan vooraf, die begon bij de Lange Poten. Even later bij het Plein werd het slachtoffer mishandeld. Dit gebeurde tegenover een horecazaak. Meerdere mensen zouden betrokken zijn geweest bij het geweld.

Een bron meldt aan de Telegraaf dat het slachtoffer als eerste uithaalde naar iemand van de groep waarmee hij ruzie kreeg. Daarna zou de asielzoeker naar de grond zijn geslagen, waarna hij geschopt werd. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat er precies gebeurd is.

Politie zoekt acht verdachten

Op de fatale zondag zelf wist de politie niet te melden om hoeveel mensen het ging. Ook werd er nog geen signalement van de mogelijke daders vrijgegeven.

In de loop van maandag 22 juli werd er meer duidelijk: de politie zoekt acht personen in verband met de mogelijke betrokkenheid bij openlijke geweldpleging met de dood als gevolg. "Het gaat om acht mannen tussen de 18 en 35 jaar met een licht getinte huidskleur", zo is te lezen op politie.nl.

Daarnaast is is de politie opzoek naar beelden van het Plein en de omgeving, en getuigen van het geweld: "Heeft u informatie die het onderzoek kunnen helpen? Neem dan contact met ons op via de opsporingstiplijn 0900-8070 of Meld misdaad Anoniem via 0800-7000."

Nieuws
  • NOS, politie.nl
  • ANP, John van der Tol