Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bizar: slang bijt man, man bijt terug en geeft beest enkeltje slangenhemel

Oog om oog, tand om tand, niet waar?

Slang

Afbeelding boven ter illustratie

Een bizar voorval in India zorgt voor intrigerende krantenkoppen. Een spoorwegmedewerker, een Indiër met de naam Santosh Lohar, is in het stadje Nawada aangevallen door een slang. Dat gebeurde toen hij een dutje deed na een lange werkdag. Tijdens de aanval werd Lohar gebeten, maar in plaats van te vluchten opende de Indiër de tegenaanval.

Oog om oog, tand om tand, moet hij gedacht hebben. Want de spoorwegmedewerker pakte de slang op en beet het reptiel tot tweemaal toe terug. Het gevolg: het beest kreeg een enkeltje slangenhemel (of -hel).

Bijgeloof

De actie van Lohar klinkt bizar en willekeurig, maar schijn bedriegt; in sommige delen van India heeft men namelijk het idee dat het gif 'geneutraliseerd' wordt wanneer je een slang twee keer bijt nadat je zelf bent gebeten. Het gif zou dan terugkeren naar het reptiel. Ook Santosh Lohar was hiervan overtuigd, vandaar zijn bijzondere reactie op de slangenbeet.

Ondanks dat de Indiër volgens zijn eigen 'geloof' veilig was, besloot hij toch maar een bezoekje te plegen aan het ziekenhuis. Daar kreeg hij naar verluidt alsnog tegengif. Indiase media weten niet te melden om wat voor soort slang het ging.

Slangenbeten zijn een groot probleem in India. Jaarlijks komen tienduizenden mensen om door Russels-adders, kraits en cobra's of een van de andere twaalf soorten met een dodelijke beet.

Krokodil

Lohar is niet de eerste die een agressief dier een spreekwoordelijk koekje van eigen deeg geeft. Colin Deveraux, een Australiër, werkte naast de Finniss River in het noorden van Australië, waar hij eind vorig jaar besloot een billabong te inspecteren. Dat is een soort poeltje dat achterblijft als de rivier zich terugtrekt. Deveraux wilde een poging toen wat achtergebleven vissen te vangen, maar werd plots aangevallen door een krokodil.

"Ik deed twee stappen en de 'dirty bastard' greep mijn voet", aldus Deveraux in november 2023 tegen ABC. "Hij schudde me heen en weer en sleepte me zo'n 3 meter het water in."

De Australiër schopte het beest en belandde uiteindelijk met zijn hoofd in de buurt van de kop van de meer dan 3 meter lange krokodil. Daarna besloot hij het meest Australische te doen wat er mogelijk was: de krokodil bijten. Dat lukte niet heel goed, omdat zijn tanden geen grip kregen. Totdat hij een ooglid te pakken kreeg. Die was 'behoorlijk dik', beschreef Colin in een interview. "Alsof het een stuk leer was." Hij gaf er een ruk aan, waarna het beest zijn been losliet. Daarna kon hij het water uit vluchten.

Al met al kwam de Aussie goed weg. De wonden konden worden gehecht en Deveraux heeft er enkel wat littekens aan overgehouden. En een goed verhaal natuurlijk.

Bizar
  • India Today, Newsweek
  • Adobe Stock