Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Mensen bellen om meest bizarre redenen 112: 'Ruzie om kroket'

Niet iedereen heeft begrepen wanneer je wél en wanneer je vooral niét het alarmnummer moet bellen.

Ruzie

Omroep Brabant bracht een bezoekje aan de meldkamer en wat blijkt? Mensen bellen om de meest rare redenen de alarmcentrale.

Bellen om eten

Zo vond een vrouw het nodig om de politie lastig te vallen over haar avondeten. Mevrouw had een pizza besteld en deze was niet naar wens en kreeg de pizzeria in kwestie niet te pakken. Dan maar het alarmnummer intikken, toch? Nee, niet de bedoeling. Dan denk je vast: ach deze persoon had het niet meer helemaal helder, maar niets is minder waar. Volgens Omroep Brabant ging het niet om een verward iemand, grap of dronken studentje, nee de vrouw was bloedserieus. Bizar.

Maar het gebeurt blijkbaar vaker dat mensen door eten 112 intikken op hun telefoon. Zo meldt de omroep dat een broer en zus het nummer belden over een ruzie over een KROKET. "Dat was natuurlijk absurd", laat de agent weten aan Omroep Brabant.

Lijnen bezet

Volgens Tijs Quaden, die werkzaam is bij de 112-centrale, mag je enkel en alleen de meldkamer bellen voor 'een direct noodgeval of direct levensgevaar'. Klinkt logisch. Bellen vanwege frustraties die je hebt door een bepaalde situatie, valt hier dus niet onder. Je houdt niet alleen een lijn bezet, ook komt de politie je kroketprobleem écht niet oplossen.

Of dit alleen in Nederland gebeurt? Nee hoor, onlangs kwam de Britse National Healthy Service (NHS) met het nieuws naar buiten dat het ook in het Verenigd Koninkrijk vaak raak is. Zo belde iemand aan de andere kant van het kanaal, omdat hij te veel kebab had lopen vreten. Of er misschien een ambulance voor hem kon komen. Volgens de NHS was bijna één op de zes oproepen die de meldkamer binnenkreeg onnodig. Auch.

Natuurlijk komt het wel eens voor dat kinderen voor de 'grap' het alarmnummer bellen of dat er eens een verward persoon aan de telefoon hangt. Maar voor alle volwassenen en niet-verwarde mensen: kap met bellen om bullshit en bestel gewoon een nieuwe pizza of kroket.

Bizar
  • Omroep Brabant, Trending.nl
  • Adobe Stock