Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zien: zes agenten komen 'pistool' ophalen bij Hans Teeuwen

De 'Koning van de Lach' kreeg bezoek van wat dames en heren van de Amsterdamse politie.

Hans Teeuwen

Eerder vandaag plaatste cabaretier Hans Teeuwen een filmpje op Instagram, waarin hij Femke Halsema speelde. Pruik op, accentje spot on, helemaal mooi. De video was een reactie op de rellen van pro-Palestijnse activisten tijdens de opening van het Holocaust-museum van afgelopen zondag. De koning opende onder begeleiding van een hoop boegeroep het nieuwe museum. De sfeer werd op een gegeven moment dermate grimmig dat de ME eraan te pas moest komen, waarna agenten zelfs bekogeld werden met vuurwerk.

In het filmpje van Teeuwen - hij zet een behoorlijk geloofwaardige Halsema neer - is op het eind ook een pistool te zien. Een knipoog naar het incident uit 2019, waarbij de zoon van de Amsterdamse burgemeester op een woonboot betrapt werd met een (onklaar gemaakt) wapen. Een filmrekwisiet, zo verklaarde Halsema's zoon. Zijn vader is namelijk filmmaker. Halsema's zoon werd niet vervolgd voor verboden wapenbezit, maar moest wel even een bezoekje brengen aan Bureau Halt.

Zes man politie

Inmiddels is duidelijk dat Hans' actie ook niet onopgemerkt is gebleven. En dan met name de aanwezigheid van een 'wapen' in zijn huis. De 'Koning van de Lach' kreeg dezelfde dag nog bezoek van maar liefst zes agenten. Zwaar overdreven, vindt hij zelf, helemaal omdat het volgens hem om een luchtdrukwapen gaat, niet om een echt pistool. Tegen de Telegraaf zegt Teeuwen bovendien dat hij de actie van de politie 'saillant' vindt. Halsema is immers hoofd van de politie.

De cabaretier stelt daarbovenop nog dat het 'typerend' is dat hij bezoek krijgt van zes man politie, terwijl er afgelopen zondag bij het Holocaust-museum 'helemaal niet werd ingegrepen'. Zien hoe het politiebezoekje bij Teeuwen thuis verliep? Hieronder een filmpje van het tafereel.

Agenten hebben het (luchtdruk)pistool uiteindelijk in beslag genomen en Hans laten weten dat hij nu officieel verdachte is. Hij hoefde echter niet mee naar het bureau. Zelfs niet toen hij zijn polsen vrijwillig vooruitstak, zodat een van de dienders hem in de boeien kon slaan. De politie gaat nu onderzoek doen naar de echtheid van het pistool.

Sexappeal

Hans stelt dat het bezoekje van de zes agenten uiteindelijk wel goed is geweest voor zijn 'sexappeal', want 'vrouwen houden van gevaarlijke mannen'.

Nieuws
  • Instagram, de Telegraaf
  • Instagram Hans Teeuwen