Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Oeps: tiener overvalt klant tijdens wapendeal, klant blijkt undercoveragent

Een 19-jarige wapenhandelaar kwam wat onaangename verrassingen tegen tijdens een niet al te vriendelijke wapendeal. De persoon waar hij de deal mee sloot bleek namelijk een undercoveragent te zijn.

pistool

De deal zou dit voorjaar op 15 mei hebben plaatsgevonden in de Groningse Westerhaven, meldt het Dagblad van het Noorden. De wapenhandelaar zou hier hebben afgesproken om een wapen te verkopen aan iemand. Wat de tiener niet wist, is dat dit een georganiseerde 'pseudokoop' was die de politie had georganiseerd.

Tijdens de verkoop van het wapen zou de wapenhandelaar continu zijn hand in zijn zak hebben gehouden. Hiermee wilde hij insinueren dat hij een wapen bij zich droeg. Of dit ook echt zo was, is onbekend. De deal werd al gauw een stuk grimmiger toen de wapenhandelaar besloot de koper te beroven.

'Anders zet ik die 'gannoe' op je kop'

Nadat de deal was ontspoord werd de undercoveragent bedreigd. “Je moet geen rare beweging maken, anders zet ik die 'gannoe' op je kop”, zou de 19-jarige wapenverkoper hebben gezegd. Gannoe is straattaal voor pistool . De agent gaf 550 euro af. Even later werd de wapenhandelaar alsnog opgepakt.

De verdenking van justitie richting de verdachte is diefstal met geweld. Of de jongeman daadwerkelijk een wapen bij zich droeg, is onduidelijk. Hij wordt door het Openbaar Ministerie in ieder geval niet verdacht van verboden wapenbezit.

De jongen zou eigenlijk vrijdag voor de rechter moeten komen, maar dat ging niet door. Door een fout in de planning was de strafzaak gepland in de vakantie van zijn advocaat. Wanneer de dader wel voor de rechter moet verschijnen is nog onbekend. Tot die tijd mag hij zijn proces in vrijheid afwachten.

Misdaad
  • Dagblad van het Noorden
  • NL Beeld / Regiofotografie