Door: Y.M. Osterloh Fotografie:
Bizar
0 bekeken
1

Papegaai mogelijk hoofdgetuige in behandeling moordzaak

Bizar: een papegaai gaat mogelijk gehoord worden als hoofgetuige in een Amerikaanse moordzaak. Dat wil de ex-vrouw van e...

Bizar: een papegaai gaat mogelijk gehoord worden als hoofgetuige in een Amerikaanse moordzaak. Dat wil de ex-vrouw van een vermoorde kerel graag, ook al is het nog nooit eerder vertoond.

Het zit 'm, heel verrassend, in de herhaling. Bud (zie foto), een grijze roodstaartpapegaai, roept talloze keren per dag: ''Don't fucking shoot me!'' Dat behoeft geen vertaling, lijkt ons. Een verklaring, daarentegen, wel. Het zijn de laatste woorden van Buds voormalige baasje, Martin Duram. Hij werd in mei vorig jaar doodgeschoten in zijn woning in Ensley Township, een stadje de Amerikaanse staat Michigan.

Lees ook: brandweer haalt IGUANA uit hoge boom!

Onduidelijk

Zijn ex-vrouw, Christina Keller, werd in haar hoofd geraakt maar overleefde wonder boven wonder de schietpartij. Het is niet duidelijk wie de dader noch wat het motief achter de fatale schietpartij is. Ook Keller heeft geen antwoorden. Het onderzoek naar de moord is nog in volle gang.

Lees ook: moedige scholier redt hond van horrordood!

Clue

Keller, die nu voor Bud zorgt, denkt dat het geratel van de papegaai een belangrijke clue kan opleveren in de zoektocht naar de moordenaar. De aanklager van Newaygo County, waar Ensley Township onder valt, zit met zijn handen in zijn haar en weet niet echt wat hij ermee aan moet. Zo vraagt hij zich af of de papegaai een vleugel of een pootje in de lucht moet steken, als hij bijvoorbeeld verklaart bereid te zijn onder ede te getuigen. 

Dit had zo een script van Monty Python kunnen zijn..