Door: Y.M. Osterloh Fotografie:
Bizar
1

Mi6 zou James Bond nooit aannemen

Elke zondagmiddag delen we rond deze tijd een 'internetklassieker'. Een artikel van Panorama.nl dat het delen waard is....

Elke zondagmiddag delen we rond deze tijd een 'internetklassieker'. Een artikel van Panorama.nl dat het delen waard is. Met vandaag, uit november vorig jaar: slecht nieuws voor 007.

Had James Bond geen fictief figuur uit de literatuur én filmwereld geweest, dan had hij waarschijnlijk nooit zo'n spannend leven gehad.

Je denkt misschien dat de gemiddelde geheime dienst maar wat graag James Bond in dienst zou willen hebben. Hij overleeft elke val, iedere schietpartij, alle achtervolgingen en zelfs de vele femme fatales. Maar niets is minder waar. Mi6, de buitenlandafdeling van de Britse geheime dienst én in de boeken en films werkgever van 007, zou James nooit of te nimmer aannemen.

Weinig lovende woorden

Ja, in de kantine misschien. Maar daar houdt het dan ook wel bij op. Alex Younger, het hoofd van Mi6, haalt James in een interview met Black History Month flink onderuit. Goed, Alex geeft toe dat Mi6 het patriottisme, de energie en de onverzettelijkheid van de fictieve superspion deelt, maar verder heeft hij maar weinig lovende woorden over voor James. Younger stelt dat Bond een eerste rekruteringsronde niet eens door zou komen.

''In tegenstelling tot meneer Bond!''

''Een agent van Mi6 is emotioneel volwassen, stelt teamwork op prijs en heeft altijd respect voor de wet... in tegenstelling tot meneer Bond!'' Younger is zo beleefd niet op de drankconsumptie van 007 in te gaan, maar ook dat zou in de werkelijkheid waarschijnlijk geen al te positieve gevolgen hebben voor de carrière van Bond. Een goed functionerende lever is toch een vereiste om de wereld te redden.

James meldt ons shaken, maar niet stirred te zijn van dit nieuws.