Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Op Douwe Bob kunnen we rekenen wanneer de pleuris uitbreekt: 'Ik zou zeker meteen in dienst gaan'

Bang voor oorlog? Hoeft niet. Wij hebben namelijk Douwe Bob aan onze zijde. Tenminste, dat laat de zanger weten in een interview met LINDA.

Douwe Bob

In een interview met Leon Verdonschot voor LINDA. Magazine vertelt de zanger dat hij - toen hij in een jaar tijd drie kinderen kreeg bij verschillende vrouwen - best kon lachen om de grappen die er gemaakt werden over zijn privéleven. 'Ik vind sowieso dat je jezelf niet zo serieus moet nemen, en ik snap ook echt wel dat het een bizarre situatie was', aldus Douwe Bob. Daarnaast onthult de zanger dat hij vroeger eigenlijk het leger in wilde.

Douwe Bob vertelt in het interview dat hij vroeger kok of militair wilde worden. 'Maar zeker niet kok in militaire dienst', voegt hij eraan toe. Kok werd de zanger voordat hij voor volle zalen stond te zingen. Militair daarentegen, dat kwam er nooit van.

Wanneer de zanger de vraag krijgt of hij een 'grootse verdediger' zou zijn geweest voor Nederland, kan Douwe Bob eerlijk antwoorden: 'Ik denk het eigenlijk niet.' Toch laat de zanger weten wel direct in dienst te gaan als dit nodig zou zijn. Dat is een opluchting, of niet dan?

Drankgebruik

Eind vorig jaar kwam het nieuws naar buiten dat Douwe Bob last zou hebben van een alcoholverslaving. Inmiddels is de zanger naar eigen zeggen 'afgekickt'. In het interview met LINDA. zegt hij lang in een ontkenningsfase te hebben gezeten. Ondanks de zanger zelf is opgegroeid met een vader met problemen met alcoholische versnaperingen, kon Douwe Bob er ook zelf niet af blijven. 'Je kunt je fouten nu eenmaal niet voor je kinderen maken, die moeten het toch zelf ondergaan', zegt Bob over de situatie uit zijn jeugd.

Toch zijn de kinderen van de zanger voor hem de belangrijkste reden dat hij zijn probleem heeft aangepakt. 'Ik weet eerlijk gezegd niet of ik was gestopt met drinken als ik geen kinderen had. Daarvoor heb ik niet genoeg zelfliefde, denk ik. Maar ik hou wel heel veel van mijn kids', aldus Douwe.

Entertainment
  • LINDA. Magazine
  • NL Beeld / Heukers Media