Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Drie Nederlanders voor de rechter in gruwelijke Britse zaak

Drie Nederlandse vermeende moordenaars staan terecht in het Verenigd Koninkrijk. De verdachten zijn mogelijk schuldig aan gruwelijke daden, waarbij de 25-jarige Riches Obi om het leven kwam.

Londen

Riches (of Richard) Obi, een student sportwetenschappen, werd op 17 november 2020 voor de voordeur van een Londense flat gevonden door zijn zus. Zij was naar de woning gesneld nadat ze een bizar en anoniem telefoontje had gekregen. Degene aan de lijn zei dat ze naar de flat moest gaan.

Eenmaal daar aangekomen zag Obi's zus haar broer liggen in een plas bloed. Zijn lichaam bleek vol te zitten met snij- en steekwonden. Binnen zat hun moeder, levend, maar vastgebonden op een stoel met een bal in haar mond. Achteraf blijkt dat moeder Bernadette Ortet getuige was geweest van een drama.

Drie verdachten

Bij de politie verklaarde Ortet dat haar zoon voor haar ogen was omgebracht met messteken. Het moet een afgrijselijk schouwspel zijn geweest.

Inmiddels is duidelijk dat er drie verdachten met de Nederlandse nationaliteit vastzitten voor de moord: Sevenca M. (33, vrouw), Raichell F. (39, man) en Jurick C. (38, man). Dat meldt The Daily Mail. De krant schrijft verder dat alle drie de verdachten ontkennen iets met de moord en/of ontvoering te maken te hebben.

Hoewel het drietal de Nederlandse nationaliteit heeft, zijn zowel M. als F. en C. afkomstig uit Curaçao. Sevenca M. zou wel enige tijd in Dronten hebben gewoond.

Het motief voor de gruweldaad blijft tot dusver in nevelen gehuld. Wel schrijft de Telegraaf dat M. de Britse moeder en haar zoon kende. De aard van deze relatie is echter niet bekend. Obi's moeder Bernadette Ortet werkte bij Obadiah Rose Solicitors, een bedrijf dat gespecialiseerd is in 'immigratie en nationaliteit'. Of dat iets met de moord te maken heeft, is eveneens onbekend.

Er is al een voorbereidende zitting geweest, maar de zaak wordt begin april inhoudelijk behandeld. Mogelijk wordt er dan meer duidelijk over de motieven van de vermeende daders.

Misdaad
  • Daily Mail, de Telegraaf
  • Unsplash