Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dit is Marius Gustavson: kannibaal, mensenslager en handelaar in lichaamsdelen

De geboren Noor is in het Verenigd Koninkrijk veroordeeld tot minimaal 22 gevangenisstraf. En als je hoort wat Marius allemaal op z'n kerfstok heeft, is dat heel begrijpelijk. 

Marius Gustavson

In de rechtszaal werd hij de leider genoemd van een 'walgelijk en gruwelijk' extreem lichaamsmodificatie-netwerk genoemd. Evenals 'de eunuch-maker'. Voor de duidelijkheid: lichaamsmodificatie is het aanpassen van het lichaam (van tatoeages aanbrengen en piercen, tot het verwijderen van lichaamsdelen), en een eunuch is een gecastreerde man.

In de rechtbank werd duidelijk dat Marius Gustavson de website eunuchmaker.com runde. Via het platform lokte hij mensen die zichzelf wilden laten castreren, lichaamsdelen wilden laten verwijderen en andere gruwelijke ingrepen wilden laten doen. In totaal verdiende Gustavson er meer dan 300.000 euro mee. De ingrepen voerde hij zelf uit. Ook zond hij livestreams uit waarop mensen live konden meekijken met de walgelijkheden. Volgens de aanklager was Gustavson niks minder dan 'een mensenslager'.

Kannibaal en verkoper van lichaamsdelen

Gustavson werkte op grote schaal. Zo voerde hij gedurende vier jaar tal van castraties, penisverwijderingen en andere gruwelijkheden uit. "En dat alles op amateuristische wijze." Ook zette hij onder meer een 16-jarige jongen onder stroom terwijl mensen via zijn website konden meekijken.

De lichaamsdelen die hij verwijderde, bewaarde hij soms in zijn vriezer. De aanklager in de zaak stelde dat hij deze verkocht, of zelfs opat. Zo zou hij een stel testikels hebben klaargemaakt op een 'kunstig gearrangeerde saladeschaal'. Die ballen zou hij zelf hebben verorberd.

Andere personen die onderdeel uitmaakten van het netwerk hebben ook forse gevangenisstraffen tot 12 jaar opgelegd gekregen. "Ik ben ervan overtuigd dat de betrokkenen waren gemotiveerd door een mix van seksuele bevrediging en financieel gewin", zei de rechter over hen.

Hoewel de slachtoffers in de meeste gevallen zelf kozen voor de ingrepen, konden ze volgens justitie geen juiste beoordeling maken van de gevolgen. Ook de amateuristische en pijnlijke wijze waarop de 'operaties' werden uitgevoerd waren van te voren niet in te schatten.

Zelf ook een eunuch

Zelf liet het 'brein achter de operatie' ook lichaamsdelen verwijderen. Zijn penis bewaarde hij in een laatje in huis. Ook liet de Noor zijn been bevriezen, waarna zijn ledemaat geamputeerd moest worden. Naar verluidt zou Gustavson altijd al de droom hebben gehad om zijn eigen lichaam naar wens aan te passen. Toen hij van zijn vrouw scheidde, begon hij daadwerkelijk aan zijn 'project'. Aan dat avontuur is echter een einde gekomen; de komende tientallen jaren zit de Noor achter de tralies.

Bizar
  • The Guardian
  • ┬ę Facebook Marius Gustavson