Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Levenslang voor Mark Latunski alias 'de Grindr-kannibaal'

Hij lokte zijn slachtoffer(s) via Grindr naar zijn kelder en deed vreselijke dingen met ze...

Grindr-kannibaal

De 53-jarige Amerikaan Mark Latunski alias de 'Grindr Kannibaal' is zo'n twee weken terug veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, wegens de moord op Kevin Bacon (niet te verwarren met de acteur).

Al eerder gaf Latunski toe dat hij Bacon, een 25-jarige kapper, op kerstavond 2019 om het leven heeft gebracht, waarna hij het lichaam verminkte en zelfs delen ervan opat.

Hoe ging 'de Grindr-kannibaal' te werk?

Latunski heeft zijn bijnaam te danken aan de manier waarop hij te werk ging. Via Grindr, een dating-app voor LGBTQ'ers, legde hij contact met Kevin Bacon. De twee hadden spraken online met elkaar en besloten fysiek af te spreken in Latunski's huis. Dat was op kerstavond 2019.

De dag erna raakte Kevins familie in paniek. De 25-jarige kapper was niet op komen dagen voor zijn afspraak op eerste kerstdag, waarna de politie werd ingelicht. Via de tips over Grindr en Bacons verlaten auto kwamen ze Latunski uiteindelijk op het spoor.

Eenmaal aangekomen bij het huis van de toen 51-jarige man, werd duidelijk dat de date was uitgelopen op een gruwelijke slachtpartij. Bacon werd aangetroffen in Latunski's kelder, op z'n kop hangend aan het plafond. Zijn lichaam was verminkt, zijn keel doorgesneden en verschillende lichaamsdelen waren verwijderd.

Latunski zou zelfs verschillende lichaamsdelen, waaronder Kevins testikels, hebben opgegeten. Zijn spieren wilde hij met een speciale machine verwerken tot 'jerky', een soort snack, gemaakt van gedroogd vlees. Maar voordat de Grindr-kannibaal daar de kans voor kreeg, werd hij opgepakt en achter de tralies gezet.

Andere (bijna) slachtoffers

Opvallend is dat Latunski al een paar keer eerder op de radar van de politie verscheen. Enkele maanden voor de gruwelijke moord op Kevin Bacon zei een andere man ontsnapt te zijn uit het huis van de Grindr-kannibaal. De New Yorker belde 911 en vertelde dat hij wakker was geworden in de kelder des doods. En dat hij geen idee had hoe hij daar terecht was gekomen. In tegenstelling tot de 25-jarige kapper wist hij wel te ontsnappen.

In november 2019 werd de politie nogmaals gebeld, dit keer door iemand anders. Deze man vertelde een vergelijkbaar verhaal: hij werd door Latunski opgesloten in een kelder, maar wist te ontkomen. Een buurvrouw van de moordenaar vertelde de Amerikaanse zender Fox 2 dat deze man na zijn ontsnapping bij haar had aangebeld.

'Hij wil me pijn doen!'

Toen ze de deur opendeed stond hij voor haar, onder het bloed en gehuld in een leren outfit. "Help me, houd hem bij me vandaan!" zou de man met paars haar hebben geschreeuwd. "Hij wil me pijn doen! Hij wil me pijn doen!"

Niet veel later stopte er een auto op voor haar huis. Een man, waarvan ze nu weet dat het Mark Latunski is, stapte uit. De buurtbewoonster: "Hij droeg een leren schort en leren riemen op zijn lijf. Geen schoenen, geen shirt en zijn baard was ingevlochten. Deze meneer zag er maf uit."

Later bleek dat de politie Mark Latunski wel degelijk heeft aangehouden tijdens de achtervolging. Toch werden er geen aanklachten tegen hem ingediend. Een maand later vermoordde hij Kevin Bacon.

Misdaad
  • Daily Mail, The New York Post, Law and Crime
  • Shiawassee County Jail